maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan duygulandıran mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan duygulandıran mektup

Çamlıca Camii’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anı defterine yazdığı duygu dolu satırlar emlaktasondakika.com’da…

2012 yılının Mayıs ayında Üsküdar'daki bir el sanatları merkezinin açılışında konuşan zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin 2 ay sonra Çamlıca'da yapımına başlayacağı müjdesini vermişti. Aradan geçen zamanda inşaatın yüzde 90'ı bitti.

çamlıca camii fotoğrafı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yapımında sona gelinen Çamlıca Camii'ne sık sık ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmaları yakından takip ediyor. Emlaktasondakika.com'a kapılarını açan İstanbul Camii ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz 2015'de şantiyeye yaptığı ziyaret sırasında anı defterine yazdığı notu ekibimiz ile paylaştı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o satırları:

 

Minareler süngü, kubbeler miğfer

Camiler kışlamız, müminler asker

Bu ilahi ordu dinimi bekler

Allahu ekber Allahu ekber

 

        Temeli yaklaşık 2 yıl önce atılan projesinden inşaatına kadar her aşamasını yakından takip ettiğim Çamlıca'daki bu muhteşem eseri bir kez daha ziyaret ediyor olmaktan memnuniyet duyuyorum.

       İstanbul'un en güzel tepelerinden birinde yükselen bu eserin hasretini çektiğimiz, sızısını yüreğimizde hissettiğimiz, eksikliğinin acısını kendi kendimize sürekli tekrarladığımız kadim medeniyetimizi ihya etme hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin sembolü olmasını temenni ediyorum.   

       Bu eserin İstanbul'a, ülkemize, dünyaya kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı 

 

Yorum Yaz