maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıradaki proje Kanal İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıradaki proje Kanal İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin açılı konuşmasında gelen konukları ve halkı selamladı. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne istiyorsa odur. Gerisi teferruattır" diyerek konuşmasına başladı.  

TEMELİNİ ASYA YAKASI'NDA ATTIK, AÇILIŞI AVRUPA YAKASI'NDA YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iki kıtayı birbirine bağlayan nadide bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Açılısını yaptığımız Avrasya Tüneli'nin hayırlı olmasını temenni ederiz. Hamd olsun 2 kıtayı birbirine bağlayan bir şehrin mensuplarıyız. Bu şehir uğruna birçok şeyler feda edilebilecek bir şehir. Bu yüzden biz bu şehre aşığız. Bu projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. Temelini Asya Yakası'nda atmıştık, açılışını Avrupa Yakası'nda yapıyoruz." dedi. 

Dün Ankara'da Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, "Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Olay tüm detaylarıyla araştırılacak ve ortaya çıkarılacaktır. Çalışmalara başladık. Güvenlik güçlerimiz ve yargımız, olayı tüm yönleriyle araştıracak ve gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak, şu anda çalışmalara başladık ve heyetimiz çalışıyor. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Topraklarımız içinde böyle elim bir hadisenin meydana gelmiş olması bizi üzmüştür. Bir kez daha dost Rus halkına ve Karlov'un ailesine baş sağlığı diliyorum." diye konuştu.

Teröre karşı duruşun sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, "Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için bugün burada bu eserin (Avrasya Tüneli) açılışının yapılmasını dedik ki ertelemeyeceğiz, yapacağız. Bunun teröre karşı en doğru ve en etkili tutum olduğuna inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: 

Avrasya tüneli 4 yılda inşa edildi. Alanında birçok ilkleri barındırıyor. 

Günde 100 bin araç rahat bir şekilde burayı kullanacaktır. Artık fırtına çıktı, Vapur seferleri iptal oldu. Köprüde trafik durdu gibi haberleri geride bırakıyoruz. Bu proje dışardaki iklim şartlarından etkilenmeyecek. 

Harem ve Çatladıkapı arasındaki tünel ile Kazlıçeşme Göztepe 15 dakikaya iniyor.

30 Ocak İtibari ile 7 gün 24 saat işletmeye geçecektir. Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi gibi mega projelerden sonra sıradaki proje: Kanal İstanbul. Karadeniz'i de Marmaray'a bağlayacağız. 

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz.

Bir diğer önemli proje Yeni Havalimanı. Şubat 2018'de dünyanın 1 numaralı havalimanının açılışını yapıyoruz.

YILBAŞINA KADAR 15 TL OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz, bu milleti parçalayamayacaksınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda Avrasya tünelinden geçişlerin yılbaşına kadar 15 TL olacağını ve toplanan gelirin Aile ve Sosyal politikalar bünyesinde, şehitlerin aileleri için açılan hesaba aktarılacağını duyurdu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...