maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki yatırımları anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki yatırımları anlattı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'ye yapılan yatırımlara da değinerek, "Son 16 yılda Rize'ye 17 katrilyon yatırım yaptık." dedi.

Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere toplam 26 yeni tesis yaptıklarını belirten Erdoğan, 800 yataklı şehir hastanesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, yapımına en kısa zamanda başlayacaklarını vurguladı. 

TOKİ Rize'de 2 bin 708 konut yaptı

TOKİ kanalıyla Rize'de 2 bin 708 konut projesini hayata geçirdiklerini de ifade eden Erdoğan, yapımına 2012'de başladıkları İkizdere-İspir yolu, Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının açılışını da haziran ayında yaptıklarını hatırlattı.

Ovit Tüneli'nin özelliklerine değinen Erdoğan, tünelden geçenlerden ellerini kaldırmalarını isteyerek beğenip beğenmediklerini sordu.

Ovit Tüneli'nin açılışında çok fazla sağanak ve fırtına yaşandığını anımsatan Erdoğan, "Bu tünel Karadeniz limanlarıyla tüm Anadolu'nun ulaşımını kolaylaştıran önemli bir eser." dedi.

Rize'de 20 kilometre olan bölünmüş yola 16 yılda 130 kilometre daha eklediklerine dikkati çeken Erdoğan, Güneyce ve Salara tünelleri ile İyidere Çayeli ayrımı Güneysu yolu, Rize Çayeli Büyükköy ayrımı, İyidere-İkizdere yolu ve Rize Diyanet Eğitim Merkezi ayrımı Isırlık yolunun da 2019'da tamamlanacağını bildirdi. 

Çayeli-Kaptanpaşa yolu ile Rize-Kalkandere yolunun iki yıla kadar hizmete gireceğini belirten Erdoğan, deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımının sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje bedeli 1,5 katrilyon liraya yakın havalimanının yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olacağını duyurdu.

Rize Limanı'nın onarıldığını, Pazar, Çayeli, Fındıklı'ya balıkçı barınakları yapıldığını anlatan Erdoğan, yapımı devam eden içme suyu tesislerinin tamamlanmasıyla Rize ve pek çok ilçenin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Karadeniz Bölgesi'nin taşkınlarla mücadelede büyük önem arz ettiğini belirten Erdoğan, "Ordu'da yaşanan felaketi sizler de gördünüz. Son 16 yılda inşa ettiğimiz 53 taşkın koruma tesisiyle halkımızı ve toprağımızı koruduk. Şehir merkezi ve değişik ilçelerde 24 taşkın koruma tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki yatırımları anlattı
  • 12.08.2018 02:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki yatırımları anlattı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişlet ...