maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk belediye binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk belediye binasını açtı!

İkinci Abdülhamit tarafından, Türkiye’nin ilk belediye binası olan Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası, 3 yıllık restorasyonun ardından açıldı.

Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk belediye binası, aslına uygun bir şekilde restore edildikten sonra yeniden Beyoğlu Belediyesi'ne ev sahipliğini yapıyor. 3 yıl süren yenileme çalışmalarının ardından tarihi bina düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa AB Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, işadamları Ahmet Çalık, Adnan Polat ve dini cemaat liderleri ve davetliler katıldı.

Belediyenin Restorasyonunda emeği geçen başta Başkanımız Ahmet Misbah Demircan olmak üzere herkese teşekkürlerini dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beyoğlu Belediyemiz hizmet verirken tarihi mirasımızı da en güzel şekilde yansıtmamız için burayı restore ettirdi. Bu hizmet binası bugüne kadar olduğundan çok daha anlamlı, çok daha güzel bir hale geldi. Böylece belediyemiz ‘kökü mazide olan ati' ifadesini hayata geçirmiş oldu,” dedi. 

"Bu topraklar üzerindeki bütün tarihi eserler bizim mirasımızdır"

12 yılda gerek ülke içi ve dışında pek çok unutulmuş, yok olmaya yüz tutmuş, ata yadigârını eserleri restore ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirten Erdoğan, “Aslında Beyoğlu bunun birçok örnekleriyle dolu. Temennim devam etmekte olan bu tür Restorasyonlar aslına uygun olarak artarak devam eder. Zira bizim Restorasyon anlayışımız koruyarak yaşatmaya dayanıyor. Bu eserlere turistik meta gözüyle bakmıyoruz, Biz bu eserlere öncelikle tarihe olan hürmetimizden, köklerimize olan bağlılığımızdan ihya ediyoruz. Her zaman söyleriz;  ağaç kökleriyle yaşar. Eğer biz bu köklerimize sahip çıkmazsak, eğer onların kurumasına göz yumarsak elinde sonunda bir gün devrilir gideriz. Bu tarihi eserlerimize sahip çıkmayı Restorasyon çalışmalarını bu anlayışla ele alıyoruz ve elmaya da devam edeceğiz. Bu topraklar üzerindeki bütün tarihi eserler bizim mirasımızdır. Hiçbir ayrım gözetmek sizin hepsini de korumak, yaşatmak için çalışıyoruz. Beyoğlu bu bakımdan çok önemli. Sembolik değeri çok yüksek bir yer,” diye konuştu. 

Temelden çatıya yenilendik

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin ilk belediyesi olan Beyoğlu Belediyemizin 158 yıllık binasını temelden çatıya kadar koruyarak yenilediklerini belirterek “ Mirasımız olan değerleri gün yüzüne çıkardık, Değerlerimiz ve vizyonumuzu birbiriyle kavuşturduk,”dedi.
 

Dönüşüm için sembol oldu

Beyoğlu'nun modern şehirciliğin ilk başladığı yer olduğunu ifade eden Demircan, “ Binalarımız İstanbul'un en eski binaları. Yerleşim yerlerimizin en önemli ihtiyacı dönüşüm. Beyoğlu sınırlarındaki bütün tarihi binaların korunarak yaşatılması için dönüşüm şart. Binalarını yenileyecek her bir mülk sahibi için bir numune oluşturduk. Diğer taraftan Tarlabaşı, Okmeydanı, Sütlüce ve Kasımpaşa da on binlerce insanı ilgilendiren dönüşüm projelerimiz ilerliyor. Bu semtlerin dönüşümünün hangi standartlarda yapılacağı sonuçta vatandaşlarımızın nasıl binalarda ve nasıl bir çevrede yaşayacağına da yine bu bina ile bir örnek oluşturmak istedik. Binamızı, Kurulduğu gün olduğu gibi bugün de Şehirciliğin milyon taşı olarak yeniden yapılandırdık.”dedi.

Beyoğlu dünyaya model olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaptığı konuşmada Beyoğlu'nda çocukluğunun, gençliğinin geçtiğini ve bir dönem de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak “ Beyoğlu huzur adasıdır, refah adasıdır. Burası 3 dinin unsurlarını taşıyan dünyaya barış mesajları veren bir bölge. Beyoğlu tüm dünyanın model olarak alacağı bir yerdir” dedi.
 

Yorum Yaz