maritbet girişmaritbet
Çukurova Gayrimenkul, Kartal’daki çelik fabrikasını yıkıp Adalar manzaralı dev kule dikiyor!

Çukurova Gayrimenkul, Kartal’daki çelik fabrikasını yıkıp Adalar manzaralı dev kule dikiyor!

Son dönemlerin gözde bölgelerinden Kartal’da proje yapan ilk firmalardan biri olan Çukurova Gayrimenkul, aynı bölgede çelik fabrikasının bulunduğu arsada 122 metrelik kuleden oluşan Çukurova Tower’sı satışa sundu

 

Adanalı Çukurova Gayrimenkul, yeni mesken seçtiği İstanbul'da Adanuspark'tan sonra ikinci projesini de satışa çıkardı. Çukurova Tower adındaki projede de adresi Kartal olarak belirleyen Çukurova Gayrimenkul, bu projeyle birlikte tüm faaliyetlerini İstanbul'a taşıdı. 
 
Çukurova Tower projesinin uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını belirten Çukurova gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara, şimdiye kadar hiçbir projede ruhsat almadan satışa çıkmadıklarını belirterek, “Burada da ruhsatımızı aldık. Satış ofisimizi kurduk. İnşaatı da su basman seviyesine getirdik ve satışlara bu şekilde başlıyoruz” dedi.
 
Projenin oldukça yüksek olması nedeniyle hem ilçe hem de büyükşehirden gerekli tüm izinleri aldıklarını aktaran Kara, “Gelen taleplere göre projede bazı değişiklikleri yaptık. Sorunsuz ve kaliteli bir proje yapmak istedik” diye konuştu. 
 
Ekim 2014'te bitecek
 
Cafer Kara, projenin aslında bir dönüşüm olduğunu vurgulayarak, üzerinde daha önce döküm ve çelik fabrikası bulunan arsada yüzde 42 ile kat karşılığı anlaştıklarını ve 35 milyon liralık yatırımla yeni projeyi inşa ettiklerini kaydetti. 238 konuttan oluşan projede ön satışlara başladıklarını ve şimdiye kadar 15 daireyi sattıklarını dile getiren Kara, 2 ile 169 metrekare arasında stüdyodan 3+1'e kadar farklı tipte dairelerin olduğu projeyi Ekim 2014'te tamamlamayı planladıklarını vurguladı. 
 
Kara, projede en fazla 1+1 konutlara talep beklediklerini ve bu nedenle bu tiplere ağırlık verdiklerini ifade ederek, ruhsatı da Haziran 2012'den önce aldıkları için konutları yüzde 1 KDV ile satışla çıkardıklarını açıkladı. Kara, proje için Akbank ve İş Bankası'ndan konut kredisi kullandırdıklarını da söyledi.
 
Yüzde 40 prim beklentisi
 
Kara, projedeki konutların metrekare fiyatlarının 3 bin 700 lira seviyesinde olduğunu belirterek, proje bittiğinde en az yüzde 40 prim yapmasını hedeflediklerini kaydetti. Projedeki fiyatların ise 130 bin liradan başlayıp, 680 bin liraya kadar çıktığını açıklayan Kara, şu bilgileri verdi:
 
“Çukurova Tower projesi, İstanbul'da yapılabilecek en iyi yerlerden birinde yapılıyor. Lokasyonu çok iyi ve yatırımcılara kazanma şanssı veriyor. Yeni açılan Kadıköy metrosuna yürüme mesafesinde yer alıyor. Kartal'da 5 yıl önce arsaların metrekaresi 300 dolarken, bugün 2 bin dolara yükseldi. Bölgedeki gelişim de sürüyor ve gayrimenkuller daha da değerlenecek. 
 
Adana'ya vefa örneği
 
Tamer Son, Adanuspark'ta olduğu gibi Çukurova Tower'da da Adana'ya özgü isimleri kullandıklarını belirterek, şunları söyledi:
“kendi bölgemizden isimler kullanmaya gayret gösteriyoruz. 15 yılda 9 bin konutun el değiştirmesinde aracılık ettik ve birçok konut yapıp sattık. Adana'da sektöre yön veren bir firmaydık. Adana'ya çok şey borçluyuz. Kente olan vefa borcumuzu ödemek istiyoruz.” 
 
Fikirtepe'den çekildi 
 
Tamer Son, kentsel dönüşüm projelerine yabancı olmadıklarını ve Adana'da da eski Emlak Bankası'na ait olan konutları yıkıp yeniden yaptıklarını anlatarak, Fikirtepe ile de ilgilendiklerini aktardı. Fikirtepe'de hak sahipleriyle birkaç kez anlaşma girişimleri olmasına rağmen bunda başarı sağlayamadıklarını dile getiren Son, “Fikirtepe'de bir adada 400-500 kişiyle anlaşmak zorunda kalıyorsunuz. Hepsiyle anlaşmak kolay değil. Fikirtepe'de 3 kez girişimde bulunduk ama geri çekildik. Dönüşümde devletin mutlaka rol alması gerekiyor” diye konuştu.
 
122 metre yükseğe çıkacak
 
Tago Mimarlık tarafından çizilen ve 7 bin metrekarelik arsada yapılan Çukurova Tower'ın toplam inşaat alanı 33 bin 462 metrekare. 19 bin metrekare satılabilir alanı bulunan proje 36 kat ve 122 metrelik yüksekliğe sahip.  Stüdyo ve 1+1'ler için 1 kapalı otopark, 2 +1 ve 3+1'ler için 2 kapalı otopark verilen projede back-up tarafından sağlanacak rezidans hizmetlerinin yanı sıra, çok sayıda açık ve kapalı tesis bulunuyor. Projede 1+1'ler için 130 lira, 3+1'ler içinde 250 lira aidat öngörülüyor.
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Balkon'da eviniz adalara bakacak
  • 01.12.2016 11:55

Çukurova Balkon'da eviniz adalara bakacak

Çukurova Kent Yapı tarafından Kartal'da hayata geçirilen Çukurova Balkon, orman ...

Nuray Yıldız, Çukurova Tower projesini anlatıyor
  • 07.03.2014 14:40

Nuray Yıldız, Çukurova Tower projesini anlatıyor

Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız, Çukurova Tower proj ...

Çukurova Tower örnek daire görselleri yayında
  • 07.03.2014 14:16

Çukurova Tower örnek daire görselleri yayında

Kartal'da inşa edilen proje manzaralı ve lüks konutlarıyla dikkat çekiyor ...

Çukurova Tower'ın Dolar temalı ilginç reklam filmi!
  • 03.04.2013 17:09

Çukurova Tower'ın Dolar temalı ilginç reklam filmi!

Kartal'da çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Çukurova Tower projes ...

Tamer Son, inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 17.09.2012 15:59

Tamer Son, inşaat sektörünü değerlendirdi!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Son, gayrimenkul sektöründeki so ...