maritbet girişmaritbet
Çocuk ve Gençlik Merkezi Alacahırka’ya değer katacak

Çocuk ve Gençlik Merkezi Alacahırka’ya değer katacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplum Destekli Polislik Alacahırka Gençlik Merkezi, törenle hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Alacahırka Mahallesi'ne kazandırılan ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplum Destekli Polislik Alacahırka Gençlik Merkezi', törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı tüm değerleriyle geleceğe taşımayı ilke edinen Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı kent için sağlıklı toplumu oluşturma amacıyla Alacahırka Mahallesi'ne kazandırılan çocuk ve gençlik merkezi, bölgede yaşayan gençlerin geleceğinin sağlam temellerle kurulmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde, kentin geleceğini sağlıklı yetişen bir gençliğin oluşturacağını söyledi. Bursa'da çocuklarla gençlerin eğitimi ile sağlıklı gelişimine çok önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Alacahırka Mahallesi Köşk Caddesi'ndeki tarihi dulhane binası, yaptığımız restorasyon sonrası ‘çocuk ve gençlik merkezi' olarak hizmet vermeye başlıyor, gururluyuz” dedi.

“Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği”

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı hizmetlerinin her alanda sürdüğünü vurgulayarak, “Bursa'da şehrin huzuruna yönelik projeleri, tüm kurumlarla elbirliğiyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bölge halkının ve toplumun huzuruna yönelik güzel bir projeyi Alacahırka'da gerçekleştiriyoruz. Bu ve bunun gibi faaliyetler sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin de en güzel örneğini oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Merkezin tefrişatının İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik tarafından alınan hibe proje ile gerçekleştirildiğine değinen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle merkez, Çocuk ve Gençlik Eğitim Projesi (ÇOGEP) kapsamında sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde belirlenen 21 ilköğretim okulunda eğitim gören dezavantajlı öğrenciler ile çevre halkı aileler bu merkezden yararlanacak” diye konuştu.

2015 yılı içinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında çevre halkı ve ailelere bilgilendirici seminer ve eğitimler verileceğini hatırlatan Başkan Altepe, öğrencilerin TEOG sınavlarına hazırlanması amacıyla etüt dersleri verileceğini, drama, sosyal ve kültürel faaliyetler, sinema ve tiyatro gösterimleri yapılacağını da sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesi faaliyet gösteren Çalgıcı Mektebi'nin alt çocuk ve gençlik gruplarının oluşturulması amacıyla müzik sınıfının da merkezde oluşturulacağı belirtildi. Projenin bitimi olan 2016 yılından itibaren merkezin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmeye devam edeceği de ifade edildi.

“Dezavantajlı gençler topluma kazandırılacak”

Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da gençlerin geleceğini önemsediklerini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Alacahırka'ya önemli bir merkez kazandırıldı. Heyecanlıyız. İlin huzuru noktasında önem verdiğimiz faaliyetlerdendi. Bursa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla dezavantajlı gençlerin topluma kazandırılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu merkez de bu gençlerin topluma kazandırılmalarına, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarına, vatana ve millete faydalı bireyler olmalarına destek olacak” dedi.

Durmuşlar, çalışmalarının Alacahırka ve Yavuzselim'de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Osmangazi Kaymakamvekili Mehmet Aydın da törende yaptığı konuşmada, kentin kalkınmasında kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu söyleyerek, halkın ihtiyaçlarına odaklanan hizmetleri nedeniyle Başkan Altepe'yi tebrik etti. Alacahırka Mahallesi Muhtarı Fevzi Dursun da bölgeye değer katacak olan merkez nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan çocuk ve gençlik merkezini gezen Başkan Altepe ve Emniyet Müdürü Durmuşlar, Çocuk ve Gençlik Eğitim Projesi (ÇOGEP) kapsamında sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlere ev sahipliği yapacak olan merkezin protokolünü imzaladılar. Törene, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Alacahırka Mahallesi sakinleri de yoğun katılım sağladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Yüksek İhtisas'a yonca kavşağı düzenlemesi!
  • 15.05.2017 09:08

Bursa'da Yüksek İhtisas'a yonca kavşağı düzenlemesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yüksek İhtisas Kavşağı olarak bilinen kavşağı, yonc ...

Bursa Mudanya sahili çalışmaları devam ediyor!
  • 09.05.2017 15:14

Bursa Mudanya sahili çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mudanya sahili düzenleme çalışmal ...

Çocuk ve Gençlik Merkezi Alacahırka’ya değer katacak
  • 05.12.2014 14:50

Çocuk ve Gençlik Merkezi Alacahırka’ya değer katacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplum Destekli Polislik Alacahırka Gençlik Merkezi, ...

Bursa Belediyesi, ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurdu
  • 28.06.2014 14:14

Bursa Belediyesi, ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Parkı’na Bursalıl ...

Recep Altepe Bosna Hersek'te yapılan stat için destek sözü verdi
  • 05.06.2014 20:36

Recep Altepe Bosna Hersek'te yapılan stat için destek sözü verdi

Mostar’ın Velez Futbol Takımı, yöneticileri, yeni yaptıkları idman sahası için ...

BUSKİ Kuraklık Acil Eylem Planı hazırladı
  • 03.03.2014 10:22

BUSKİ Kuraklık Acil Eylem Planı hazırladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kuraklık tehdidine karşı ‘içm ...