maritbet girişmaritbet
Çin Uluslararası Futbol Merkezi'nde Zaha Hadid Architects imzası

Çin Uluslararası Futbol Merkezi'nde Zaha Hadid Architects imzası

Zaha Hadid Architects, Çin'de eğlence ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Xi'an Uluslararası Futbol Merkezi'ni görücüye çıkardı.

Geçen hafta Zaha Hadid Architects, ulusal ve uluslararası maçların yanı sıra eğlence performansları ve kültürel etkinlikler için uzun zamandır beklenen Xi'an Uluslararası Futbol Merkezi'ni açıkladı.

Dokuz milyonluk nüfusu ve iki profesyonel futbol kulübü ile Xi'an, Çin'deki 2023 Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Asya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Eski operasyon tarzını tasarımın başlangıç ??noktası olarak alan stadyum, futbol için optimum koşulları sağlayacak ve 2023 turnuvasından sonra nesiller tarafından kullanımını en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlandı.

Şehrin üzerinden Qing Dağı'na bakan bir dizi gölgeli güneye bakan bahçe teraslarında yer alan bu olanaklar, futbol maçları, kültürel etkinlikler ve performanslar sırasında stadyumu ziyaret eden izleyicilere de hizmet verecek. Cephenin geniş hatları, stadyumu kuzey rüzgarlarından korur ve orta sahada sağlanan seyirci oturma alanını en üst düzeye çıkaran eyer şeklindeki oturma çanağını barındıran çatının akışkan formlarını iletir.

Tasarım, ultra hafif uzun açıklıklı bir kablo ağı çatı yapısı kullanır ve minimum yük ve malzeme ayak izi ile sonuçlanır ve bu da stadyumun birincil yapısını azaltır. Geniş çevre çatı, binanın zarfının içinde barınak tesislerini sarkarken, geniş, gölgeli, açık hava terasları ve halka açık salonlar, Xi'an'ın sıcak karasal yaz ikliminde rahat koşullar sağlayan, tüm seviyelerde kapsamlı ekim sağlar.

Yorum Yaz