maritbet girişmaritbet
Çin, Paris'i kopyaladı! Görenler inanamıyor!

Çin, Paris'i kopyaladı! Görenler inanamıyor!

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, Fransa'nın başkenti Paris'i, Eyfel Kulesi ve ikonik evleriyle kopyaladı.

Taklit çılgını Çin'de Eyfel Kulesi ve karakteristik binalarıyla Fransa'nın başkenti Paris'in kopya edildiği kenti görenler, gözlerine inanamıyor.

Çin'de bir inşaat şirketi, Fransa'nın başkenti Paris'in romantik şehir siluetini ülkesine taşıdı. Guangsha Group isimli şirket Hangzu kentinde inşa ettiği şehirde sadece Eyfel Kulesi değil; bir Parislinin hayatındaki birçok detaya da yer verilmiş. Paris'i bugünkü görünüme kavuşturan ve şehirde önemli bir mimari devrim yapan ünlü mimar Georges-Eugene Haussmann'ın stilinde yapılmış binalar, görenleri hayrete düşürüyor. Yeşil alanlar arasındaki bisiklet yolları ise Paris tarzı yaşam tarzının ayrıntılardan sadece birkaçı. Şehirdeki Observatoire Caddesi'nde Marco Polo Garden isimli bahçenin taklidi bulunuyor. Bahçedeki ünlü Rasathane Çeşmesi ise oldukça şaşırtıyor. Tiandu Cheng isimli projenin başkan yardımcısı M. Wang, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda projenin sadece estetik kaygılarla yapılmadığını belirterek, bölgenin tamamının Avrupa tarzında tasarlandığını ve bu tarzın müşterilerden giderek daha fazla rağbet gördüğünü belirtiyor. 

İSTEYENE LONDRA DA VAR 

Paris haricinde Londra, New York, Tokyo, Prag ve Las Vegas gibi dünyanın birçok turistik şehrinin de kopyaları mevcut. Eyfel Kulesi'nin yanında, Beyaz Saray ve Londra Kulesi de hem Çin'de hem de dünyanın farklı şehirlerinde boy gösteriyor. Pekin'de İtalya'nın Floransa şehri, Guangdong bölgesinde Avusturya'nın Hallstatt köyü ve Şanghay kentinde İngiltere'nin ünlü Thames Town'u ülkedeki taklit yerleşimler arasında... 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çin dünyaca ünlü turistik yerleri kopyalıyor
  • 21.10.2020 09:58

Çin dünyaca ünlü turistik yerleri kopyalıyor

Çin, özellikle Batı'da bulunan pek çok ikonik bina veya turistik kenti kopyalama ...

Çin, Paris'i kopyaladı! Görenler inanamıyor!
  • 01.02.2016 10:15

Çin, Paris'i kopyaladı! Görenler inanamıyor!

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, Fransa'nın başkenti Paris'i, Eyfel Kulesi ve i ...