maritbet girişmaritbet
Cihangirliler ‘sokak’ta! Temel kazısında…

Cihangirliler ‘sokak’ta! Temel kazısında…

Beyoğlu Cihangir’de temel kazısı nedeniyle bahçe duvarı çöken iki binadan biri mühürlendi

Sokakta kalan apartman sakinleri otellere yerleşmek zorunda kaldı. 

Cihangir Mahallesi Akyol Sokak'ta yapılan temel kazısı sokaktaki 2 binada tehlike oluşturdu. Bölgede gece boyu yağan yağmurla birlikte temel kazısına bitiş binaların bahçe duvarları çökünce bina sakinleri büyük panik yaşadı. Göçük sonrası iki binanın da bahçesi harabeye dönerken, BeyoğluBelediyesi zabıta ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

İnceleminin ardından 16 numaralı Taşkın Apartmanı boşaltıldı. Bina sakinlerinden Selim Güvenç, “Göçen alanda apartman sakinleri tarafından kullanılan 6 metrelik bir bahçemiz vardı. İnşaatın temelinin olduğu yer kayalıktı. Yapılan kazılar sonucunda kayalıkları oydular. Zaten duvarları ayakta tutan o kayalıklardı” dedi. Belediyeye daha önce dilekçe verdiklerini de söyleyen Güvenç, dilekçeye rağmen önlem alınmamasına tepki gösterdi.

‘Daha önce dilekçe verdik'

Göçüğün ardından 7 katlı apartmanda yaşayanlar civardaki bir otele yerleştirildi. Tehlike altındaki bina sakinlerinden yapımcı-oyuncu Arif Keskiner de şunları söyledi: “Bundan bir buçuk ay önce komşularımız belediyeye dilekçe vermişlerdi. Burada bina yapanlar istinat duvarının çökeceğini düşünmeden duvarın altını alınca göçme olmuş.”

Milliyet 

 

Yorum Yaz