maritbet girişmaritbet
CHP'nin genel merkezine icra şoku

CHP'nin genel merkezine icra şoku

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 1 milyon 48 bin liralık kirası ödenmeyince partinin genel başkanlığı icralık oldu.

Levent'teki İl Başkanlığı binasının mülk sahibi YKM'nin eski sahipleri Ağralı ailesi, 1 milyon 48 bin liralık kira borcu ödenmeyince partinin genel merkezi hakkında haciz işlemi başlattı. İstanbul 2. İcra Müdürlüğü tarafından genel başkanlığa ödeme emri gönderildi. Genel Başkanlık borcu ödemezse haciz kaldırılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın kirası ödenmeyince parti hacizlik oldu. YKM'nin eski sahipleri olan Ağralı ailesi Genel Başkanlığı'na icara emri gönderdi.

SADECE 200 BİN LİRASI ÖDENDİ 

CHP İstanbul İl Başkanlığı 2013 yılında YKM'nin eski merkezi olan Kağıthane eski Büyükdere Caddesi 57 numarada bulunan binaya taşınmıştı. Parti, yaklaşık 2 yıldır bu binada faaliyette bulunuyordu. Bu yıl ekim ayı başında kira kontratı yenilendi. Kontrata göre yıllık 1 milyon 248 bin liranın peşin ödenmesi gerekiyordu. Fakat kontratın yapıldığı CHP Genel Başkanlığı kira bedelinin sadece 200 bin lirasını ödedi. 1 milyon 48 bin liralık borç ise ödenmedi.

ÖDEME EMRİ GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine Mülk sahipleri Kemal Tuğrul Ağralı, Lale Tuğlu, Fuat Turgay Ağralı, Nuşin Oral, Murat Demir Kunt ve Ali Fethi Ağralı, avukatları kanalı ile icraya başvurdu. İstanbul 2. İcra Dairesi'nce icra işlemi başlatıldı. İcra Dairesi, CHP Genel Başkanlığı'na 1 milyon 48 bin liranın 11 bin 274 liralık faizi ile ödenmesi için ödeme emri gönderdi. Borç ödenmezse Ağralı ailesinin avukatları partiden haciz kaldıracak.

YKM'NİN ESKİ SAHİPLERİ

Türkiye'nin ilklere imza atmış çok katlı mağazacılık devi YKM'nin çoğunluk hissesi, 2012 yılı başında en büyük rakibi Boyner tarafından alınmıştı. Bu satış, Nuri Güven'in 1950 yılında Sultanhamam'da kurduğu YKM'nin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerinin arasını açmış, iki aile birbirine küsmüştü. Nuri Güven'in kızlarından Lale Güven Tuğlu ve ailesi küçük ortakları Fethi Ağralı ile toplam yüzde 63 hissesini Boyner'e satınca, diğer kızı Gülay Tan ve ailesi bu satışa büyük tepki göstermişti. 23 Ekim 2013'te ise Tan ailesi kalan yüzde 37 hissesini Boyner'e satarak çekilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CHP'nin genel merkezine icra şoku
  • 03.12.2015 11:12

CHP'nin genel merkezine icra şoku

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 1 milyon 48 bin liralık kirası ödenmeyince partin ...