maritbet girişmaritbet
Çevreye duyarlı tesis sayısı artıyor

Çevreye duyarlı tesis sayısı artıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen "Yeşil Yıldız" ödüllü tesisleri açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, temmuz sonu itibariyle çevreye duyarlı konaklama tesislerine verdiği "Yeşil Yıldız" listesini açıkladı. Listede 241 konaklama tesisi yer aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan liste, tesislerin çevre politikası, dengeli ve verimli enerji tüketimi, düzenli temizliği, bakımı, personele verilen çevre eğitimi gibi kriterler esas alınarak hazırlandı.

Listede Antalya, 131 "Yeşil Yıldız"lı otelle ilk sırada yer aldı. Antalya'yı, İstanbul 29, Muğla 19 ve İzmir 13 takip ediyor. 

"Yeşil Yıldız"lı tesis sayısı, bu yılında başında 204 olarak açıklanmıştı.

"Yeşil Yıldız" almak isteyen oteller, doğayı korumak ve doğaya verilecek zararı en aza indirmek için tedbirler alıyor. 

Çevre politikasına ek olarak deniz suyu temizliği, plaj güvenliği ve yeterliliğinin değerlendirildiği "Mavi Bayrak"lı plaj sayısı ise 2015 yılında 397'den, 436'ya yükseldi.

Bakanlık tesislerle işbirliği yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı "Yeşil Yıldız" ve "Mavi Bayrak" uygulamaları ile çevre bilincini geliştirerek turizmin doğaya vereceği zararı en az düzeyde tutmak, farkındalık oluşturmak ve çevre duyarlılığı konusunda işletmelerle işbirliği sağlamayı hedefliyor. 

Bakanlık uygulamalar ile su tasarrufu, enerji verimliliğinin artırılması, atık miktarının azaltılması, ekolojik mimari, çevre güzelleştirici etkinlikler konularında tesislerle işbirliği yapıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevreye duyarlı tesis sayısı artıyor
  • 19.08.2015 15:34

Çevreye duyarlı tesis sayısı artıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen "Yeşil ...