maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, görevi Fatma Güldemet Sarı’dan devraldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bakan Özhaseki, Fatma Güldemet Sarı'ya teşekkür ederek, "Partimizin yüz akı oldu." ifadesini kullandı. Sarı'ya bundan sonraki dönemde MKYK üyesi ve Adana milletvekili olarak başarılar dileyen Bakan Özhaseki, kendilerinden bir isteği olduğunda, elinden gelen yardımı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

"Mahkeme kadıya mülk değil" sözünü anımsatan Bakan Mehmet Özhaseki, "Her şey gelip geçiciymiş nasıl ki ömür bir yerde başlayıp, bir yerde bitiyorsa, görevler de bir yerde başlıyor, bir yerde bitiyor. Geçmez gibi gözüken zaman, çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, geçmese o geçmezdi. İki saniye hükmü yok o da geçti. Bugün başladığımız bu noktada yarın, bir gün mutlaka bu görev de bitecek." diye konuştu.

"Önemli olan iyi iş yapabilmek"

Kendinin de zamanı geldiğinde çiçekler ve hoş sohbetle görevi devretmek istediğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, şöyle konuştu:

"Tabi önemli olan iyi iş yapabilmek, bulunduğunuz yerde güzel eserler ortaya koyabilmek, hayırlı işler yapabilmek, gittikten sonrada arkanızdan hayırla anılabilmek, inşallah bunları yapmayı Allah bize nasip eder çünkü bulunduğumuz yerler oturma yeri değil, dinlenme yeri değil, hava atma yeri değil, çalışma yeri, millet bizden iş bekliyor. Burada çok güzel bir performans ortaya kondu, inşallah ben de bu hızı devam ettiririm. Bir taraftan Türkiye'deki şehirleşme ve çevre sorunları, bir taraftan Güneydoğu'da yaşanan olaylar ve orada harabeye dönen yerlerle ilgili yapılacak asıl ağır çalışmalar bu bakanlık nezdinde yürüyor. Sayın Bakanımızla da daha önce Güneydoğu'ya gittik, bundan sonra da herhalde sıkça gideceğiz, oradaki işleri de yine takip edeceğiz. Allah'tan dileğim, bu bakanlığı bırakıp, giderken Sayın Bakanım gibi yüz akıyla, huzurla, insanların duasını alarak gidebilmek."

"Büyük bir şans olacaktır"

Fatma Güldemet Sarı da Bakan Özhaseki'nin Kayseri'deki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Adana olarak, 'Hep keşke Sayın Özhaseki gibi bir belediye başkanı Adana'ya gelse de burayı çekip çevirse' diyorduk. Çok şükür üç dönem başarılı bir belediye başkanlığı, genel merkezimizde başarılı bir genel başkan yardımcılığının ardından, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak burada. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki'nin belediyecilikte gösterdiği başarıların üstüne, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak daha da taçlandıracak yeni hizmetler getireceğine inandığını vurgulayan Sarı, "Özellikle şu anda Doğu ve Güneydoğu'da yaşadığımız terör olayları sonucunda o bölgenin yeniden ayağa kalkması noktasında Sayın Bakanımızın tecrübeleri, bilgisi hem Bakanlığa hem personelimize hem de bölgedeki insanlarımız için büyük bir şans olacaktır. Sayın Bakanımız, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun." dedi. Konuşmaların ardından  Bakan Özhaseki ve Sarı, birbirlerine çiçek takdim etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"5 yıldızlı oteller kadar lüks"
  • 07.05.2018 14:32

"5 yıldızlı oteller kadar lüks"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri Şehir Hastanemizin de açılı ...

''Kayseri'den başlayıp Antalya'ya uzanan hızlı tren hattı 562 kilometre''
  • 19.02.2018 10:36

''Kayseri'den başlayıp Antalya'ya uzanan hızlı tren hattı 562 kilometre''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hızlı tren projeleriyle ilgili, "Kay ...

Vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız
  • 05.02.2017 15:36

Vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi te ...

Özhaseki: 'Hesap sormazsak bu yediklerimiz bize haram olsun'
  • 25.07.2016 14:04

Özhaseki: 'Hesap sormazsak bu yediklerimiz bize haram olsun'

Özhaseki, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda FETÖ darbe girişimine karşı toplanan va ...

Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki Sümer Parkı'nın açılışını yaptı
  • 12.11.2017 16:44

Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki Sümer Parkı'nın açılışını yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yap ...

Özhaseki: İmar planı tadilatları zorlaştırılacak
  • 12.11.2017 10:58

Özhaseki: İmar planı tadilatları zorlaştırılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İmar Kanunu konusunda yeni çalışmala ...