maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na TSE’den sertifika!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na TSE’den sertifika!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sera gazlarının hesaplanması, raporlanması ve doğrulanması standardı sertifikası almaya hak kazandı.

Karbon ayak izi konusunda çalışma yapan ilk bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, sera gazlarının kuruluş seviyesinde hesaplanması, raporlanması ve doğrulanması standardı sertifikası verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği içinde yürüttüğü çalışma sonucunda ISO 14064 sertifikası almaya hak kazandı.

Birim karbondioksit cinsinden ölçülen, kurum veya bireylerin ulaşım, ısınma, elektrik tüketimi gibi faaliyetlerinden kaynaklanan toplam sera gazı emisyon miktarını ifade eden karbon ayak izine ilişkin kazanılan sertifika, törenle TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'e takdim edildi.

Açıklamada, Müsteşar Öztürk'ün, törende yaptığı konuşmaya da yer verildi.

Bakanlık olarak karbon ayak izini takip ederek, izleyerek, mevcut durumunu ortaya çıkarttıklarını belirten Öztürk, "Bundan sonra inşallah bu süreci, alınacak önlemleri ortaya sereceğiz ve mevcut ISO 14064 belgesini doğrulama sertifikasını alarak da bundan sonra hızlı, seri bir şekilde hangi kademelerde ne gibi önlemler alacağımızı birlikte ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

"Öncü olmamız lazım"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, bu konuda bakanlıklar arasında öncülük yaptığını vurgulayan Mustafa Öztürk, "Çünkü biz İklim Değişikliği Daire Başkanlığına sahibiz. Çünkü biz uluslararası iklim müzakerelerini yürüten bir bakanlığız. Öncü olmamız lazım. Öncülük noktasında arkadaşlar güzel bir çalışma yaptı, bu çalışmayı el birliğiyle sizlerle beraber devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Karbon ayak izi uygulamasının yalnızca bakanlık merkez binasında kalmayacağına dikkati çeken Öztürk, uygulamanın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, İller Bankası ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde de yaygınlaştırılacağını kaydetti.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz da konuşmasında, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Türk Standartları Enstitüsü'nü doğrulayıcı kuruluş olarak atamış olması ve emisyon raporunu doğrulama hizmetini bizden satın alıyor olması, bizleri ziyadesiyle çok memnun etti." ifadesini kullandı.

Korkmaz, verdikleri belgenin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"İnsanlığın en büyük sorunlarından biri çevre kirliliği ve ekosistemin bozulmasıdır. Çocuklarımızın geleceği açısından önleyici tedbir olarak bu tür yönetim sistemlerinin ve bu tür mevzuatın hassasiyetle takip edilmesi, sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın değil, bütün bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın sorumluluğudur. Fakat konunun merkezi olması hasebiyle ve uluslararası alanda da Türkiye'yi temsil etmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, ana hizmet binasına bu belgeyi alarak farkındalık oluşturması ve böyle bir vizyonla hareket ediyor olması son derece önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile başlayan çalışmaların diğer bakanlıklara da örnek olacağına ve bu konunun Türkiye'de hızla yayılmasını sağlayacağına inanıyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti
  • 04.04.2023 11:45

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti

Türkiye'nin otomobili Togg, yola çıkmadan önce onlarca testten başarıyla geçerke ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

Asansör yetkili servislerine yönelik düzenleme geliyor!
  • 13.07.2021 11:10

Asansör yetkili servislerine yönelik düzenleme geliyor!

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, ...

"AVM’lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek"
  • 09.09.2020 15:49

"AVM’lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, yeni dönemd ...

Baymak’a COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi!
  • 06.11.2020 11:16

Baymak’a COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Baymak, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen COVID-19 Güvenli Ür ...

Park Afyon Güvenli Hizmet Belgesi’ni aldı
  • 20.10.2020 13:56

Park Afyon Güvenli Hizmet Belgesi’ni aldı

Park Afyon, aldığı koronavirüs önlemleriyle (TSE) tarafından yapılan denetimleri ...