maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kelebekler Vadisi'nde yapılması planan festivali iptal etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kelebekler Vadisi'nde yapılması planan festivali iptal etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’nın Fethiye İlçesinde bulunan Kelebekler Vadisi'nde yapılması planlanan 6 konserli Çadır Festivali’ni “Yüksek sesli müzik yayını, bölgede yaşayan canlılara zarar verir” gerekçesiyle iptal etti

 

24 Mayıs - 4 Haziran günleri arasında yapılması planlanan festivalde yer alacak konserlerin, ortaya çıkaracağı gürültü kirliliği nedeniyle kelebeklerin bölgeyi terk edeceğini dikkate alan Bakanlık, programı iptal etti. 80'den fazla kelebek türü başta olmak üzere pek çok canlıya ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, bakanlığın kararıyla huzura kavuştu. Yöreyi tanıyanların da tepkisini çeken festival, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın girişimleri ile başlamadan bitirildi.
 
Muğla Valiliği ile Fethiye Kaymakamlığı'nı uyaran Bakanlık, böylesine önemli bir bölgede bu tür etkinliklere izin verilemeyeceğini belirterek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Bakanlığın, uyarısını dikkate alan Kaymakamlık, bölgede festival yapılamayacağına karar vererek, Hayko Cepkin, Göksel, Feridun Düzağaç, Pamela , Atiye ve Bedük'ün sahne alacağı programı iptal etti.
 
Kelebekler Vadisi
 
Festival yapılması planlanan Kelebekler Vadisi, 1. Derece Doğal Sit Alanı ve aynı zamanında 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kapsamında. Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan doğal bir hazine. Yöresine özgü canlı türleri nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilen 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, ismini nadide bir tür olan Kaplan Kelebeği'nden almıştır.

Yorum Yaz