maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları belli oldu

Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılıklarına yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılıklarına yapılan atamalar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Fatma Varank, Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları olarak görevlendirildi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar kimdir?
Konya'da 1966 yılında doğan Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, 1988 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı'nda tamamlayan Prof. Dr. Birpınar ayrıca, 1991 yılında İtalyan Üniversitesi'nde, 1994 yılında ise Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 2009 yılında ise Profesör unvanını alan Mehmet Emin Birpınar, halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor.

2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Birpınar, bu göreve atanmadan önce 2011-2012 yılları arasında İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü; mülga Çevre ve Orman Bakanlığı'nda ise 2003-2011 yılları arasında İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü olarak görev yaptı.

Mücahit Demirtaş

01 Ağustos 1959 yılında Erzincan Refahiye'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

1982-1988 yıllarında  Sümerbank  Genel  Müdürlüğünde  Mühendis olarak görev yaptı.

1994-2009 yılları  arasında İstanbul  Büyükşehir  Belediye Başkanlığında Teknik Birimlerde yöneticilik yapmıştır.

2009 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

2011 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

2016 yılından itibaren de İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini  yürütmektedir.

İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Fatma Varank

17 Ocak 1972 Zonguldak doğumlu ve aslen Trabzon Oflu olan Fatma Varank 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstabul'dan AKP listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak seçilememişti. Fatma Varank, uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını yapan ve son kabinede Bilim ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilen Mustafa Varank'ın da kuzeni oluyor.

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev yapmıştı. Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ'ta çalıştı. Emlak Konut GYO A.Ş.'nin 30 bin konut inşaatında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında TOKİ'de İstanbul Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesinde  çalıştı. Çamlıca Camii Özel Proje Alanı, İzmir EXPO 2020, Ankara Ulus Camii ve Van ilinde deprem sonrası planlama çalışmalarını yürüttü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları belli oldu
  • 23.07.2018 16:09

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları belli oldu

Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılıklarına yapıla ...