maritbet girişmaritbet
Cerrahpaşa ve Çapa taşınıyor

Cerrahpaşa ve Çapa taşınıyor

İstanbul’un en köklü hastanelerinden olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dönüşüm kapsamında yenilenecek.

Türkiye'nin sağlık hizmeti anlamında iki önemli markası olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nde çalışmalar 2016 yılı sonunda başlayacak. Peki her gün binlerce hastanın tedavi için kapısını çaldığı hastaneler nereye taşınacak?

DEPREMDE BÜYÜK HASAR GÖRMÜŞTÜ

185 yıllık İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi yıkılıp yeniden yapılacak. Proje, yenilemenin bir defada yıkılıp yeniden yapılmasını öngörüyor, bu durumda yerleşke topyekün taşınacak. Yenileme konusu yıllardır gündemde olan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 17 Ağustos depreminde ciddi zarar görmüştü.

NEREYE TAŞINACAK?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir kısmı Avcılar Kampüsü'ne taşınacak. Çapa Tıp Fakültesi şu anda yapımı hızla devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi'nin yanında yer alacak. Resmi onay ve de yetkililerin açıklaması olmasa da, Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğretim üyelerine gönderdiği yazı taşınılacak adresi doğruluyor.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLK TIP FAKÜLTESİ

Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri tamamlandığında kendi enerjisini kendi üreten ilk tıp fakültesi hastanesi unvanına da kavuşacak.

(Yeni Akit)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cerrahpaşa ve Çapa taşınıyor
  • 17.12.2015 10:41

Cerrahpaşa ve Çapa taşınıyor

İstanbul’un en köklü hastanelerinden olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dönüş ...