maritbet girişmaritbet
Cemal Kamacı Spor Kompleksi, kapasitesini artırıyor

Cemal Kamacı Spor Kompleksi, kapasitesini artırıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cemal Kamacı Spor Kompleksi'ni yüksek kapasiteli bir hale getirmek için yeniden inşa ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Okmeydanı'ndaki Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nin kapasitesini artırarak yeniden inşa ediyor. Cemal Kamacı Spor Kompleksi, yeni projesiyle Türkiye'de ilk defa; yeşil bina uygulamaları göz önüne alınarak, doğal enerji ve çevre dostu olacak. 

Belediyeden edinilen bilgilere göre yeni binasıyla birlikte Cemal Kamacı Spor Kompleksi birçok yeniliği barındıracak. Spor kompleksi, Led derecelendirme kriterlerine uygun ve Türkiye'nin "Altın Sertifika Adayı" ilk proje olma özelliği taşıyacak. Kapasitesi ve yüzme havuzları artarken, yeşil çatı uygulaması, açık alanların arttırılması ve doğal bitkilendirme yapılacak. İnşaatta çevreci malzeme kullanımı, küresel ısınmaya etkinin azaltımını sağlanacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile bir ilk bünyesinde barındıracak.

Çevre dostu

Ayrıca spor kompleksi bittiğinde güneş enerjisinden yüzde 10 elektrik üretimi ve yüksek verimli ısıtma ve soğutma ekipmanlarıyla da yüzde 35'e varan bir enerji tasarrufu sağlanacak. Yaz ve kış mevsimlerinde ise ayarlanabilir panellerle Güneş ışığının ısısını kırıcı ve artırıcı bir sistem devreye sokulacak.

Spor kompleksinin yenileme inşaatında, Orman Görevlileri Kurulu (Forest Stewardship Council - FSC) belgeli ahşap malzeme, geri dönüşüm içerikli çevreci malzeme, bambu, keten, pamuk benzeri çabuk yenilenebilir yerel malzeme kullanılıyor.

Cemal Kamacı Spor Kompleksi Projesi, Üstyapı Projeler Müdürlüğü'nce projelendirildi. Yapı İşleri Müdürlüğü'nce inşa çalışmaları devam ediyor.

İki yüzme havuzu

Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Kompleksi Projesi'nde, 27 x 51 metre genişliğinde, bin 357 metrekare büyüklüğündeki 1 adet olimpik kapalı yüzme havuzu, 15 x 26 metre genişliğinde 390 metrekarelik 1 adet yarı olimpik yüzme havuz, biri 426 kişi diğeri 142 kişi kapasiteli 2 tribün olacak.

Atletizm parkurları, soyunma odaları, fitnesi ve aerobik salonları, stüdyolar, kafeterya ve 18'i engelli, 11'i hibritli, 27'si düşük emisyonlu araç ve 536'si normal olmak üzere 592 adet araçlık otopark ve 12 adet bisiklet park yeri de olacak komplekste 7 bin 738 metrekarelik peyzaj alanı da belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...