maritbet girişmaritbet
Çekmeköy’deki Yusuf Cebir Cami Önü Meydan projesi tamamlandı

Çekmeköy’deki Yusuf Cebir Cami Önü Meydan projesi tamamlandı

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Yusuf Cebir Cami Önü Meydanı vatandaşların kullanımına açıldı.

Çekmeköy Belediyesi'nin Cami Önü Meydanları projesi kapsamında hayata geçirdiği Yusuf Cebir Cami Önü Meydanı tamamlandı. Sultan Murat Caddesi'nin yayalaştırılması ve cami duvarlarının kaldırılması ile ortaya çıkarılan meydan, Cuma namazı sonrası düzenlenen açılış töreniyle resmi olarak açıldı.

Camilerin duvarlarla avlu içine alınmasının ardından kaybedilen bir kültürü yaşatmak amacıyla hazırlanan proje, bölgeye sosyal ve ekonomik açıdan da hareketlilik kazandırması bekleniyor. Cuma namazı sonrası düzenlenen açılış törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Herkes aradığı şeyi burada bulacak”

Açılış töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Gerçekten güzel bir meydan oldu burası, yaklaşık 7.500 metrekare meydan kazandırdık. Bunun 500 metrekaresi yeşil alan, geri kalanı ise düz bir zemin yapıldı. Herkes aradığı şeyi burada bulacak. Hacı ağabeylerin sohbet edecekleri, çay kahve içebilecekler, genç kardeşlerimiz yürüyüşünü yapacak ve esnafımızdan alışveriş yapabilecek. Bu cadde bu meydan, inanıyorum ki Çekmeköy'ün en güzel mekanlarından bir tanesi olacak. Bizler de Çekmeköy'e sizlerin sayesinde güzel meydanlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hizmet edeceğiz”

Kendisi de uzun yıllardır Taşdelen'de yaşayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Hacı Yusuf Cebir Camii, Taşdelen için son derece önemli bir cami. O ailenin bir ferdinin adının yaşatıldığı böyle bir mekanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Arkamıza dönüp baktığımızda Çekmeköy, 2009 yılında kurulmuş bir ilçe, biz hizmet edeceğiz duaya talip olacağız. Ben 15 yılı geçkin bir süredir Taşdelen'de ikamet ediyorum, burası esnafımız için çk önemli bir cazibe merkezi oldu. Özellikle Sultan Murat Caddesi'nin çehresi değişti” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çekmeköy’deki Yusuf Cebir Cami Önü Meydan projesi tamamlandı
  • 01.01.2018 17:06

Çekmeköy’deki Yusuf Cebir Cami Önü Meydan projesi tamamlandı

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Yusuf Cebir Cami Önü Meydanı v ...

Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamındaki son bina da yıkıldı!
  • 25.06.2013 17:47

Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamındaki son bina da yıkıldı!

Türkiye’de kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki son ...