maritbet girişmaritbet
Çekmeköy Hattı ağustosta seferlere başlayacak

Çekmeköy Hattı ağustosta seferlere başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'ndaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın Çekmeköy'e uzanan bölümünün ağustos ayında açılacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Uysal, Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi'ndeki komşuluk iftarında vatandaşlarla bir araya gelerek, mahalle sakinlerinin evlerinde yapıp getirdiği yemeklerle orucunu açtı.

Mahalle iftarının ardından Çekmeköy Alemdağ 1877 Spor Kulübü'nün yöneticileri, sporcuları ve taraftarıyla buluşan Uysal, burada yaptığı açıklamada, belediye olarak spora yüzde 100 destek kampanyasının her zaman sürdüğünü belirtti.

Uysal, belediye olarak okul bahçelerine bugüne kadar 185 kapalı spor salonu yaptıklarını, 37 kapalı spor salonunun ise inşaatının sürdüğünü belirterek, "Sadece inşaatı yapıp bırakmıyoruz, spor kulüplerine hatta sporculara malzeme desteği de veriyoruz. Buraya gelmeden önce İzci Kampı'ndaydık. On bin öğrencimizi izcilik kampına götürüyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz sporla uğraşsın. Bu sayede hem sağlıklı ve güçlü olsunlar hem de zararlı alışkanlıklardan korunarak ailelerine ve topluma faydalı birey olarak yetişsinler. Gençlerimizin güçlü olmasını istediğimiz gibi Türkiye'nin de güçlenmesini istiyoruz. 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhur İttifakıyla kurulacak güçlü meclis, güçlü hükümet sayesinde Türkiye'nin daha da güçleneceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgede devam eden metro çalışmaları hakkında bilgi veren Uysal, "Çekmeköy'de şu an yeni asfaltlama çalışmaları başladı, hızla devam ediyor. Üsküdar-Ümraniye Hattını aralık ayında açtık. Devamı niteliğindeki Çekmeköy Hattı ise Ağustos'ta seferlere başlayacak." değerlendirmesini yaptı.

Hattın burayla sınırlı kalmayıp Taşdelen'e, Sultanbeyli'ye, Sabiha Gökçen Havalimanı ve oradan da Kadıköy-Kartal metrosuna kadar uzanacağını müjdeleyen Başkan Uysal, "Bu bölge adeta metro ağlarıyla donatılmış olacak. Buradan metroya binerek Üsküdar'a, Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Kadıköy-Kartal metrosuna kolaylıkla ulaşabileceksiniz." ifadelerini kullandı.

Metro çalışanlarıyla sahur

Metro ve raylı sitem yatırımlarına büyük önem veren Uysal, İstanbul trafiğine ciddi bir soluk aldıracak olan Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattında çalışan işçilerle de sahur yaptı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği sahur programında konuşma yapan Uysal, İstanbul'daki mevcut metro çalışmaları hakkında şunları kaydetti:

"İstanbul'da 118 ayrı şantiyede 20 binden fazla kişi 294,2 kilometre uzunluğundaki metro inşaatlarımızda 7/24 çalışıyor. Göreve geldikten sonra belirli metro hattı inşaatlarıyla ilgili olarak yüklenici firmalarla değerlendirme yapıp, yıl sonuna kadar bitirme taahhüttü almıştık. O değerlendirme toplantısında aslında usul inşaatı yapan teslim ederdi. Fakat biz işi hızlandırma adına inşaat çalışması devam ederken, bitmiş olan kısımlardan elektromekanik imalatını da başlatılmasını söylemiştik. Firmalarımız uyum içerisinde çalıştı. Şimdi sahurumuzu yaptığımız Mecidiyeköy istasyonununda içinde yer aldığı Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı 21 istasyondan oluşan 24 kilometrelik bir hat. İnşaatımız 31 Aralık 2018 yıl sonu itibariyle bitmiş olacak. Bu hattımızın 5 milyar maliyeti var. Üsküdar-Ümraniye hattı gibi sürücüsüz olacak. Bundan sonra İstanbul'da yapılacak olan metro hatlarının sürücüsüz olmasından yanayız."

"Kabataş metro tünelleri açılırken tarihi eserler çıktı"

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının beş istasyonu kapsayan Kabataş bölümünde bir yıllık gecikme yaşanabileceğini kaydeden Uysal, "Kabataş metro tünelleri açılırken tarihi eserler çıktı. İstanbul'un geçmişini, tarihini aydınlatma adına orayı Anıtlar Kurulu'nun kontrolüne bıraktık. Bundan dolayı bir yıllık gecikme yaşanabilir. Bu gecikmenin sebebi ne biz ne de metro inşaatını yapan firmalar. 31 Aralık 2018'de bitecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı inşaatı olacak ve bu tarihten sonra da test sürüşleri başlamış olacak." değerlendirmesini yaptı.

Uysal, metro inşaatı yapan firmalarla yeni bir finans ve yapım modeli üzerine çalışmalar yürüttüklerini, bu yeni modelle yapmayı planladıkları iki metro hatlarının olduğuna değindi.

Otuz iki kilometrelik Vezneciler-Arnavutköy, 34 kilometrelik Kazlıçeşme-Beylikdüzü metro hatlarının projelendirilmesinde önemli bir aşamaya geldiklerini kaydeden Uysal, "İnşallah yıl sonunda ihaleye çıkacağız. İstanbul'un bin kilometrelik metro hattına ihtiyacı var. Şu anda halkımızın kullandığı 160 kilometrelik metro hattımız var. İnşaatı devam eden metro hattımız da 294 kilometre. Daha önceleri inşaatı devam eden metro hattının 267 kilometre olduğunu söylemiştik. Halkalı- Arnavutköy 3. Havalimanı hattımızı Ulaştırma Bakanlığımız yeni ihale etti. Biz orada 10 kilometrelik bir tünel açmıştık. O hatla birlikte orada 27 kilometrelik bir hat var 294 kilometrelik bir metro inşaatımız devam ediyor." değerlendirmesinde  bulundu.

Başkan Uysal, Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattında yaklaşık üç bin 500 kişinin 24 saat esaslı çalıştığının bilgisini verdi.

Şu anda inşaatı devam eden metro hatlarında yaklaşık 20 bin işçinin yer altında çalıştığına dikkati çeken Uysal, "Metro inşaatlarında yaptığınız iş şimdi görünmüyor olsa da yer altında nasıl önemli işlerin yapıldığını, metrolar açıldığında insanlar görüyor ve en çok dua alanlar sizler oluyorsunuz. İsminden her zaman bahsedilecek bir iş yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Uysal konuşmasının ardından inşaatı devam eden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Mecidiyeköy istasyonunun merdivenlerinde işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Uysal ayrıca çalışanların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Mecidiyeköy istasyonunda yapılan sahura Şişli AK Parti İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, ulaşımdan sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu ile istasyon inşaatında çalışan 150 metro işçisi ve yüklenici firmaların temsilcileri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...