maritbet girişmaritbet
ÇED Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

ÇED Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

ÇED Yönetmeliği'nde yapılan bazı değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Açıklanan yönetmeliğe göre değişiklik yapılan maddeler şöyle sıralanıyor;

MADDE 1 – 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“c) Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamına giren projelerin başvuru, inşaat öncesi, inşaat, işletme ve işletme sonrası izlenmesi ve denetlenmesini,”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (i) ve (p) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar: Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlamak ve sunmak için gerekli şartları taşıyan kurum/kuruluşları,”
“i) Çevresel etki değerlendirmesi süreci: Gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için; başvuru, inşaat öncesi, inşaat, işletme ve işletme sonrası çalışmaları kapsayan süreci,”
“p) İzleme ve kontrol: Gerçekleştirilmesi planlanan projeye dair "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı alındıktan sonra, inşaat öncesi, inşaat, işletme ve işletme sonrası dönemine ilişkin kararın verilmesine esas teşkil eden şartlar doğrultusunda yürütülmesinin sağlanması için yapılan çalışmaların bütününü,”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(3) Bu Yönetmeliğe tabi projeler için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. Ancak bu durum söz konusu teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçlerine başvurulmasına engel teşkil etmez.”
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Komisyon tarafından belirlenen Özel Format, Bakanlık tarafından belirlenen Özel Format Bedelinin bu maddede belirlenen süre içerisinde ödenmesi mukabilinde verilir. Halkın Katılımı Toplantısı/Toplantılarının tamamlanmasından itibaren Format Bedeli, bir (1) ay içerisinde yatırılmaz ise ÇED süreci sonlandırılır.”
“(4) Bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar Özel Formatın veriliş tarihinden itibaren on iki (12) ay içinde ÇED Raporunu Bakanlığa sunmakla yükümlüdür. Talep edilmesi durumunda altı (6) ay ek süre verilir. Bu süre içinde ÇED Raporu sunulmaz ise ÇED süreci sonlandırılır.”
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar tarafından hazırlanan ÇED Raporu Bakanlığa sunulur. ÇED Raporunun Özel Formatına uygunluğu ve belirlenen çalışma grubunda yer alması gereken meslek uzmanlarınca hazırlanıp hazırlanmadığı hakkındaki inceleme Bakanlık tarafından beş (5) iş günü içinde sonuçlandırılır. ÇED Raporunun Özel Formatına uygun olmadığı ve/veya belirlenen çalışma grubunca hazırlanmadığının anlaşılması halinde, bu hususların yerine getirilmesi için ÇED Raporu iade edilir. İade edilen ÇED raporunun iade tarihinden itibaren bir (1) ay içinde Bakanlığa sunulmaması veya yapılan düzeltmenin yeterli görülmediği durumda ÇED süreci sonlandırılır.”

Yönetmeliğin devamı için tıklayınız

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇED yönetmeliği Avrupa Birliği direktifiyle aynı durumda
  • 20.07.2017 12:32

ÇED yönetmeliği Avrupa Birliği direktifiyle aynı durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk Çevresel Etki Değerlendirmesi Çal ...

ÇED Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!
  • 26.05.2017 09:43

ÇED Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

ÇED Yönetmeliği'nde yapılan bazı değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. ...

İBB, deniz suyundan içme suyu elde edecek
  • 11.05.2016 16:36

İBB, deniz suyundan içme suyu elde edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyunu içme suya dönüştürecek proje i ...

Akkuyu NGS, ÇED Raporu'nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu
  • 07.04.2014 12:10

Akkuyu NGS, ÇED Raporu'nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu

Akkuyu NGS, komisyon üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda revize ed ...

Marmaris Hisarönü'ne yapılacak marina projesi iptal edildi!
  • 10.11.2012 17:08

Marmaris Hisarönü'ne yapılacak marina projesi iptal edildi!

Marmaris'in Hisarönü köyünde özel bir şirket tarafından yapılmak istenilen marin ...

Antakya'daki Aziz Simeon Manastırı rüzgâr türbinlerinin arasında kaldı!
  • 24.09.2012 10:04

Antakya'daki Aziz Simeon Manastırı rüzgâr türbinlerinin arasında kaldı!

Antakya Samandağ’da Aziz Simeon Manastırı rüzgâr türbinlerinin arasında kaldı ...