maritbet girişmaritbet
Cazibe Merkezleri Programı, Doğu'yu kalkındıracak!

Cazibe Merkezleri Programı, Doğu'yu kalkındıracak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cazibe Merkezleri Programı'na beklediklerinin üzerinde taleple karşılaştıklarını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hükümetimiz bir yandan terör ve terör örgütleriyle mücadele ederken, köklerini kazımaya çalışırken, diğer taraftan da bölgeyi yeniden inşa etmeye, insanların gelirini yükseltmeyi amaçlıyor." dedi.

Kentteki temasları kapsamında Muş Belediyesi'ni ziyaret eden Tüfenkci, Belediye Başkanı Feyat Asya'dan hizmetleriyle ilgili bilgi aldı. 

Tüfenkci, Muş halkının sağlık, eğitim ve diğer hizmetlere ulaşımının kolaylaştırılması, istihdamının artırılması konusunda gereken önlemleri hükümet olarak aldıklarını belirtti. 

"Hükümetimiz bir yandan terör ve terör örgütleriyle mücadele ederken, köklerini kazımaya çalışırken, diğer taraftan da bölgeyi yeniden inşa etmeye, insanların gelirini yükseltmeyi amaçlıyor." diyen Tüfenkci, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bu halka zulmeden, halkın hizmet almasını engelleyen terör odaklarını bir bir temizleyeceklerini aktardı.

Cazibe Merkezleri Programı 

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'nın iyi işlemesiyle bölgenin sosyal yapısının değişeceğini, gençlerin iş bulmak için batıya göçünün engelleneceğine işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar bütün iller bakımından değerlendirdiğimizde umduğumuzun üzerinde taleple karşılaştık. Kimi yatırımcılar bütünüyle desteklemelerden yararlanmak istiyor. Bazıları da kısmi olarak desteklerden faydalanmak için müracaatta bulundu. Bu taleplerin yüzde 50'si bile gerçekleşirse bölgenin sanayileşme, üretimi ve istihdamını arttırma konusunda başlangıç olacak. Bununla ilintili diğer eksikler de giderildiğinde buralar ciddi anlamda istihdam merkezleri olacak. Diğer desteklerimizle bölgenin cazibesini arttırmış olacağız."

Rusya ile yapılan anlaşmalar

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti ve yapılan anlaşmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Rusya ile belirledikleri 100 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak istediklerini kaydetti.

Karşılıklı ticareti artırma noktasında gayret gösterdiklerini anlatan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki bakanlarımız yüksek düzeyde görüşmeler gerçekleştirdi. Enerji, tarım ürünleri ve turizm alanında. Rusya tarım ürünlerinin bir kısmında yasak uyguluyordu. Bu kalktı. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesi noktasında Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'in teşvikleriyle eski düzeyine ulaşacak. Enerji ve kıymetli madenler, sanayi ürünleri ve inşaat noktasında yatırımcılarımızın Rusya'da oluşturulan fon aracılığıyla çok daha büyük işleri almalarının önünü açmış oldu. Böylelikle ticaret hacmini önce 24 Kasım uçak krizinden önceki seviyeleri yakalamak, sonra da hedeflediğimiz 100 milyar dolara yükseltmeyi amaçlıyoruz." 

Tüfenkci, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da pandemi döneminde yapılan kaçak yapılar yıkılıyor
  • 31.08.2020 14:19

Bursa'da pandemi döneminde yapılan kaçak yapılar yıkılıyor

Osmangazi Belediyesi, pandemi dönemini fırsat bilen kişiler tarafından Uludağ’da ...

Elektrik faturasının yüzde 30’u devletten
  • 26.01.2018 09:47

Elektrik faturasının yüzde 30’u devletten

Hükümet, gelir dağılımında eşitlik sağlamak, az gelişmiş bölgelerde istihdam, ür ...

Cazibe Merkezleri Programı, Doğu'yu kalkındıracak!
  • 11.03.2017 15:55

Cazibe Merkezleri Programı, Doğu'yu kalkındıracak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cazibe Merkezleri Programı'na bekledik ...

'Daha fazla istihdam, çarkların daha fazla dönmesi demek'
  • 07.03.2017 13:15

'Daha fazla istihdam, çarkların daha fazla dönmesi demek'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Cazib ...

Van'da yatırım yapacak 100 firma başvurularını yaptı
  • 03.03.2017 10:17

Van'da yatırım yapacak 100 firma başvurularını yaptı

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi· Cazi·be Merkezleri· Programı ve Yatırım ve D ...

Cazibe Merkezleri Programı'na rekor başvuru!
  • 24.02.2017 10:45

Cazibe Merkezleri Programı'na rekor başvuru!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na 23 milyar lira tutarı ...