maritbet girişmaritbet
Çayyolu'ndaki Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli atıldı

Çayyolu'ndaki Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli atıldı

Çankaya Belediyesinin Çayyolu Mahallesi'nde yaptıracağı Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli atıldı.

Çankaya Belediyesinin Çayyolu Mahallesi'nde yaptıracağı Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve vatandaşların katılımıyla atıldı. 

Gök, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, parkın Ankara'nın en değerli arazisinde yapılacağını ifade ederek, "Her yerde yükselen binalar var, rant var. Çankaya Belediyesi burayı istese bir imar değişikliğiyle içinde AVM'lerin ve çok katlı binaların olduğu bir projeye dönüştürebilirdi." diye konuştu.

Çankaya Belediyesinin parayı pulu bir kenara atarak tarihine değer verdiğini ifade eden Gök, şunları ifade etti: 

"Kıvanç duyuyoruz. Atatürk'ü yok etmek istiyorlar. Çankaya Belediyesi, 'Dur bakalım' diyor. Bir yerde 'Atatürk Parkı' adını veriyor, bir başka yerde 'Kurtuluş Savaşı Parkı' adını veriyor. 'Bizim yüreğimizden silemediğimiz Atatürkümüzü parklarımızdan, Ankaramızdan, Türkiyemizden silemezsiniz.' diyor. Bu sıradan bir temel atma töreni değil." 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de her hafta bir ya da iki temel atma töreniyle Çankaya'da hizmet kervanı yoluna son sürat devam ettiklerini söyledi.

Çankaya Belediyesinin, hizmet ve proje noktasında Türkiye'de en önde koştuğunu ifade eden Taşdelen, "Biz göreve geldiğimizde 'Sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstereceğiz, kanıtlayacağız, belediyecilik kavramını rantçılardan talancılardan geri alacağız, Çankaya'nın kaynaklarını Çankaya'ya getireceğiz.' demiştik. Onları da aslanlar gibi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

"Kurtuluş Savaşı Parkı"

Kurtuluş Savaşı Parkı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda verilen bağımsızlık mücadelesini anlatan rölyefler ve savaşı betimleyen bir anıt bunulacak. Anıtın yanında şair Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanı" da yazılı olarak yer alacak.

Park, Kurtuluş Savaşı'nı yeni nesillere anlatan açık hava müzesi işlevi görecek. Toplam alanı 4 bin 144 metrekare olan park, 2 bin 108 metrekare yeşil alana sahip olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çayyolu'ndaki Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli atıldı
  • 06.05.2017 09:07

Çayyolu'ndaki Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temeli atıldı

Çankaya Belediyesinin Çayyolu Mahallesi'nde yaptıracağı Kurtuluş Savaşı Parkı'nı ...