maritbet girişmaritbet
ÇATIDER, Uluslararası Çatıcılık Federasyonu’na üye oldu

ÇATIDER, Uluslararası Çatıcılık Federasyonu’na üye oldu

Federasyonun yeni üyesi ÇATIDER, 21 Kasım 2014 tarihinde Bükreş’te yapılacak IFD Genel Kurulu’na katılacak

Çatı sektörünü dünya genelinde temsil eden en büyük kuruluş olan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu (International Federation For The Roofing Trade-IFD) 23 ülkeden toplam 42 üyeyi ve yıllık cirosu 16 milyar Euro'ya ulaşan 13 bin 500'ü aşkın şirketi temsil ediyor. Federasyonun yeni üyesi ÇATIDER, 21 Kasım 2014 tarihinde Bükreş'te yapılacak IFD Genel Kurulu'na katılacak.

Çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER), bu alanda dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu'na (IFD) üye olarak kabul edildi. 
Merkezi Almanya'da bulunan ve 1952 yılında kurulan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu, bugün 23 ülkeden 17 tam üye, 24 ortak üye ve 1 misafir üye olmak üzere toplam 42 ulusal çatı meslek örgütünü bünyesinde bulunduruyor. Federasyona üye olan meslek örgütleri 13 bin 500 şirketi temsil ediyor. Şirketlerin toplam cirosu yıllık cirosu 16 milyar Euro'yu aşarken, istihdam sayısı 135 bini buluyor.

“Çatı sektörümüzün gelişmesine hız katacak”

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Nazım Yavuz, ÇATIDER olarak Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında ürün geliştirme amacıyla yürütülen NUROOF Araştırma Geliştirme Projesi'nde 2010 yılından bu yana Uluslararası Çatıcılık Federasyonu ile birlikte proje ortağı olarak çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
 
“ÇATIDER olarak 4 yıldır iş birliği yaptığımız çatı alanındaki dünyanın en büyük kuruluşunun üyesi olmayı, ülkemiz ve sektörümüz adına bir kazanç olarak görüyoruz. Böylece Türk çatı sektörü ve markalarımızın, Avrupa'da ve Almanya'da tanınırlığı artacak. Sektörümüz hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, yeni gelişmelerin ülkemize hızla transferini sağlama imkânı bulacağız. Çatı sektöründe dünyada uygulanan standartlar, yasal düzenlemeler ve yapılacak çalışmalar içinde aktif olarak yer alma, ortak projelerde görev alma,  Alman çatıcılık eğitim sistemini inceleme ve Türkiye'ye uyumunu sağlama gibi birçok fırsata da sahip olacağız. İlk olarak 21 Kasım 2014 tarihinde yapılacak IFD Genel Kurulu'nda Türkiye'yi ve Türk çatı sektörünü temsil edeceğiz. Bu üyeliğin, sektörümüze çok büyük değer katacağına inanıyoruz. ÇATIDER olarak, ülkemizdeki çatı sektörünün gelişmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında büyük bir adım daha atmış olduk.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...