maritbet girişmaritbet
Çanakkale'ye Çanakkale 1915 Köprüsü geliyor

Çanakkale'ye Çanakkale 1915 Köprüsü geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'e giderken, Osmangazi Köprüsü'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Çanakkale 1915 Köprüsü'nün müjdesini verdi

Eskişehir'e gidişi sırasında, kullandığı makam aracıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçen Yıldırım'a, ön koltukta eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. Köprüden geçişi esnasında zaman zaman diğer araçlara el sallayan Yıldırım, gişelerde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekilerce karşılandı. Köprüde incelemelerde bulunan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Eskişehir'e gidişte Osmangazi Köprüsü'nü kullandınız, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu, nasıl buldunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, köprünün geçen perşembe günü açıldığını anımsattı.

Yıldırım, "Perşembe günü açtık. Bugün pazar. Ortalama 60 bin araç geçiyor. 200 bini açtı geçen trafik. Çok yoğun bir ilgi gördü. Tabi ücretsiz olması da trafiğin artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu, Türkiye'ye yakışan, güzel, dev bir eser oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Köprünün 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"5 sefer ihale edildi, iptal oldu ama yapmak bize nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında Başbakanlığı döneminde büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece İstanbul'u, Yalova'yı ilgilendirmiyor. İzmir'e kadar devam eden 433 kilometrelik otoyolun sağında, solunda yer alan ve nüfusu, Türkiye nüfusunun üçte birinden fazla olan 5 vilayetimizi ilgilendiriyor. İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa daha ileride Eskişehir, Bilecik, bu tarafta Yalova, Kocaeli, İstanbul, dolayısıyla Marmara'dan Ege'ye büyük bir havzanın ekonomisini, geleceğini yakından ilgilendiren dev bir eser. Bu köprü demek, Osmangazi Köprüsü demek, az vakit, az yakıt, az nakit demek. Köprü olmasa özellikle de hafta sonlarında bayramlarda buralarda, 2 saat, 3 saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Halbuki şimdi gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakika da geçtik, 80'e çıksak üç dakikadan az bir süre de koca körfezi geçmiş oluyoruz. İzmit'ten, Gölcük'ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Dolayısıyla her yönüyle güzel bir hizmet, medeni bir hizmet. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun."

Köprünün açılışının ardından arabalı vapurların kullanılmadığı yönünde haberlerin çıktığının ve Çanakkale Boğazında arabalı vapurların çok yoğun olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, Osmangazi Köprüsü olmadan önce burasının da aynı olduğunu ifade etti.

"Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız"

Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacaklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız bu yönde çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. Feribotların sakin olması gayet doğal. Köprü varken hele de bedava olurken oraya ancak gezmek için gidilir. Zamanı, vakti bol olan, deniz havasını daha çok almak isteyen gidebilir ama bayramdan sonra burası da ücretli hale gelecek. Oralarda da müşteri olacak, herkes nasibini yer. O da lazım, bu da lazım. Orada çalışmasa başka yerlerde çalışır. Türkiye'de denizler çok, denizlerde bereket de çok. Başka hatlar kurulur ve hiç kimse mağdur olmaz."

"Önümüzdeki günlerde çok daha farklı gelişmeler yaşayacağız"

Rusya ile ilişiklerin normalleşmesine de değinen Yıldırım, "Rusya, bizim ezeli komşumuzdur. Dolayısıyla ilişkilerimizin geçici bir süre bozulmuş olması, hiçbirimizin istediği bir şey değildi ama o günler artık geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz; bu zaman dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Onun için Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, ticaretimizi arttırmak, kültürel alışverişlerimizi geliştirmek, turizmi geliştirmek daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde, çok daha farklı gelişmeleri, başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...