maritbet girişmaritbet
Çadır kiraları kurbanlıklara zam olarak yansıdı!

Çadır kiraları kurbanlıklara zam olarak yansıdı!

Kurban Bayramı yaklaşıyor, kıran kırana pazarlıklar yaşanıyor. Kurbancılar, çadırlar için ödenen yüksek kiralar nedeniyle şikayetçi.

Kurban Bayramı yaklaştıkça, pazarlar hareketlendi. Emlaktasondakika.com olarak ziyaret ettiğimiz Yenibosna kurban pazarında hareketli dakikalar yaşanıyor. Kimi çadırda az sayıda kurban olsa da bazı çadırlarda neredeyse satış yapılmamış seviyede. 7 gün için 7 metreye 12 metrelik çadıra 9 bin lira kira ödeyen kurbancılar isyanda. Çift çadır almak zorunda olanların kirası ise 20 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. Pazarda küçükbaş hayvanların fiyatları 700 liradan başlayıp 1200 liraya kadar çıkarken büyükbaşlarda fiyatlar 15 bin liraya kadar yükseliyor.

Dünya Ticaret Merkezi'nin hemen yanında bulunan kurban pazarında görüştüğümüz çadır sahipleri, kiralardan dert yanıyor. Bazı kurbancılar, yüksek kiralar nedeniyle bir dahaki sene gelmeyeceklerini söylerken, kimisi rakamların daha aşağı seviyelerde olması gerektiğini belirtiyor. Öte yandan kurbanlık fiyatlarının, yüksek kiralar nedeniyle maksimum seviyelerde olduğu belirtiliyor.

istanbul kurban kesim ve satış yerleri 2015

Pazardaki hareketliliğin her geçen yıl daha da azaldığını anlatan kurbancılar, 9 güne uzayan bayram tatilinin satışları olumsuz etkilediğini, bağış modelinin de her geçen gün yaygınlaştığını söyledi.

İki çadıra 18 bin lira kira veren kurbancı, masrafların bunlarla kalmadığını 8 bin lira kamyon parası, 15 bin lira yem parası, hayvan başı 50 lira kan tahlil parası ödediklerini anlattı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çadır kiraları kurbanlıklara zam olarak yansıdı!
  • 22.09.2015 17:09

Çadır kiraları kurbanlıklara zam olarak yansıdı!

Kurban Bayramı yaklaşıyor, kıran kırana pazarlıklar yaşanıyor. Kurbancılar, çadı ...