maritbet girişmaritbet
Buzdan Ayasofya büyük ilgi gördü

Buzdan Ayasofya büyük ilgi gördü

Çin'in Harbin kentindeki buz ve kar festivalindeki buzdan dev Ayasofya Müzesi minyatürü halkın yoğun ilgisini çekti.

Çin'in kuzeyindeki Harbin kentinde düzenlenen dünyanın en büyük buz ve kar festivali, dev buz yapıtlarıyla ziyaretçilerine olağanüstü manzaralar sunuyor.

Harbin'de bu yıl 32'ncisi düzenlenen Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivalinde İstanbul'daki Ayasofya Müzesi, Rus Katedrali, Avrupa mimarisine ait önemli yapıtların yanı sıra Çin saraylarının renkli lazer ışıklarıyla süslenen buzdan dev minyatürleri yerli ve yabancı ziyaretçilerini rengarenk kristal bir dünyaya götürüyor.

Festival alanını daha rahat gezmek isteyenler için renkli ışıkla süslenmiş faytonlarla turlar düzenlenirken, alandaki buzdan kaydıraklara halk yoğun ilgi gösteriyor. 

Buzdan Ayasofya

Festivaldeki buzdan dev Ayasofya Müzesi minyatürü, mimarisi ve özellikle minaresiyle halkın yoğun ilgisini çekerken, ziyaretçiler minyatür önünde bol bol fotoğraf çektiriyor.

Harbin buz festivali gece görüntüsüyle ziyaretçilerini cezbetse de, katılımcılar gündüz Güneş Adası Parkı'nda geniş alana kurulu insan, hayvan ve farklı figürlerde yapılmış buz ve kardan heykelleri dolaşırken, buz bisikleti ve kaydıraklarla eğleniyor.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Buzdan Ayasofya büyük ilgi gördü
  • 26.01.2016 16:06

Buzdan Ayasofya büyük ilgi gördü

Çin'in Harbin kentindeki buz ve kar festivalindeki buzdan dev Ayasofya Müzesi mi ...