maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece'deki çürük okulda dersbaşı yapıldı!

Büyükçekmece'deki çürük okulda dersbaşı yapıldı!

Büyükçekmece'deki Kumburgaz Merkez İlkokul binası, 8 yıldır yıkılması gerekir raporuna rağmen eğitim vermeye devam ediyor.

Kaymakamlık ve Büyükçekmece Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle "Hasarlı, yıkılması gerekir" raporuna rağmen 8 yıldız eğitim vermeye devam eden Kumburgaz Merkez İlkokulu'nda ikinci dönem için de dersbaşı yapıldı. 

Büyükçekmece'nin Kumburgaz Mahallesi'nde bulunan okulda, 600 öğrenci eğitim görüyor. 

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin (İPKB) 8 yıl önce hazırladığı raporda okulun, yıkım ve yeniden yapım kararı alındı ve  “Yüzde 69 oranında onarıma ihtiyacı var, hasarlıdır” denildi. 

Kumburgaz Merkez İlkokul

Belediye izin vermedi

Okulun yeniden yapımı için 2010 yılında projeler hazırlandı. Arsaya ödenek çıkartılmasının ardından Büyükçekmece Belediyesi'ne iki kez ruhsat müraacatında bulunuldu. Ancak belediye, bölgedeki eğitim alanı imar planlama çalışmalarının devam ettiğini, söz konusu alanın E-5 karayoluna cepheli olması ve karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkındaki yönetmeliğe göre bina yaklaşım mesafesi uygun olmadığı gerekçesiyle ruhsat taleplerini onaylamadı.

‘3 katlı, bir şey olmaz'

Milliyet'e konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu okul binasının 2 bin metrekarelik bir alanda olduğunu belirterek, “Konu iki sene önce gündeme geldiğinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 dönümden az yerlere okul yapılmaması kararı çıkarttı. Biz, okulun yıkılmasını onaylıyoruz. Ancak tekrar okul yapılmasını onaylamadık. Okul, E-5 kenarında. Hava kirliliği, gürültü kirliliği gibi nedenlerle öğrenciler olumsuz etkileniyor” dedi. Akgün, okulun bulunduğu alana yakın mesafede yeni bir okulun yapılabileceğini belirterek, “Kumburgaz'da bulunan başka bir arsa önerisi yapıyoruz. Bizim önerdiğimiz arsaya bir hayırsever bulunursa yeni bir okul yapılacak ve öğrenciler orada eğitimine devam edecek” diye konuştu. 2000 yılından önce yapılan binaların yeni deprem yönetmeliğine göre dayanıksız olduğunu belirten Akgün, “Biz binanın yapısını biliyoruz, bunun arkasına sığınmasınlar, 3 katlı bu okula bir şey olmaz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece'deki çürük okulda dersbaşı yapıldı!
  • 10.02.2015 10:07

Büyükçekmece'deki çürük okulda dersbaşı yapıldı!

Büyükçekmece'deki Kumburgaz Merkez İlkokul binası, 8 yıldır yıkılması gerekir ra ...