maritbet girişmaritbet
Büyük altyapı projeleri için işbirliği sağlanacak

Büyük altyapı projeleri için işbirliği sağlanacak

Yatırım Programı Hazırlama Esasları Rehberi’nde bu yıl, büyük altyapı projelerinde kamu kurumları arasında işbirliğinin sağlanacağı belirtildi.

Yatırım Programı Hazırlama Esasları Rehberi'nde bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak, büyük ölçekli, birden fazla kurum ve sektörü etkileyen büyük altyapı projelerinde kamu kurumları arasında işbirliğinin sağlanması için önlem alınacağı açıklandı.

Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşları arasında istenilen düzeyde işbirliği ve koordinasyonun sağlanamadığının vurgulandığı yatırım rehberinde, büyük altyapı projeleri yürüten kurumların planlama ve uygulama aşamalarında bilgi paylaşımı ve ortak karar alma süreçlerinin geliştirilerek projeler arası çakışmaların ve oluşabilecek ilave maliyetlerin önleneceği belirtildi. Elektrik iletim hatları, su-kanalizasyon isale hattı, karayolu, havaalanı gibi 12 alanda kamu kurumları fizibilite etüdünde diğer kurum projeleri ile ilgili bilgileri incelemeden yatırım teklifinde bulunamayacak. Böylece başta Kanal İstanbul gibi büyük projelerde kamu kurumları arasında koordinasyon sağlanabilecek. 

Koordinasyon sağlanması amacıyla bir liste hazırlanarak, bu liste kontrol edilmeden ve fizibilite etüdünde diğer kurum projeleri ile ilgili bilgiler incelenmeden kuruluşların yatırım teklifinde bulunulamayacağı ilkesi getirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...