maritbet girişmaritbet
Bursalılar Akşemseddin Camisi'ne kavuştu!

Bursalılar Akşemseddin Camisi'ne kavuştu!

Bursa Kestel'de TOKİ tarafından hayata geçirilen Akşemseddin Camisi, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 2 bin kişi kapasiteli olarak ibadete açıldı.

Bursa Kestel'de TOKİ tarafından 200 kişi kapasiteli olarak yaptırılan ancak bölge ihtiyaçlarını karşılamayan Akşemseddin Camisi, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 2 bin kişi kapasiteli olarak yenilenen yüzüyle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü ya bir cami temeli attıklarını ya da bir cami açılışı yaptıklarını belirterek, bölge ihtiyaçlarına uygun olarak genişletilen Akşamseddin Camisi'nin ilçeye değer kattığını söyledi.

Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken halkın talepleri doğrultusunda okul, cami, spor tesisi, park ve çocuk oyun alanı gibi sosyal donatı alanlarını da mahallelere kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de önemli bir eksikliği giderdi. TOKİ konutları içinde bulunan ve yine TOKİ tarafından 200 kişi kapasiteli olarak yaptırılan Akşemseddin Camisi, yaklaşık nüfusu 10 bini bulan bölge için yetersiz kalınca devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Büyükşehir Belediyesi'nin büyük katkısı, bölge halkı, esnaf ve işadamlarının da destekleriyle cami 2 bin kişi kapasiteye çıkarıldı. Bölge halkının en önemli taleplerinden biri olan Akşemseddin Camisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Kaymakamı Ziya Polat ve vatandaşların katılımıyla yenilenen yüzüyle yeniden ibadete açıldı.

Kapasite 10 kat arttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü ya bir cami temeli attıklarını ya da bir caminin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, Akşemseddin Camisi'ni de yenilenen yüzüyle ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni düzenleme ile caminin mevcut kapasitesinin 10 kat üzerine çıkıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Şimdi bu camimiz bölgenin en büyük camilerinden biri oldu. Böyle eserleri yapmak herkese nasip olmaz. Bunları yapmak ancak Allah'a inanan, ahiret gününe inanan müminlere nasip olur. Camiler, sadece namaz değil, bölge insanımızın her zaman buluştuğu, istişare ettiği ve her türlü eğitimin verildiği buluşma yerleridir. Bu dönemde bir bereket dönemi yaşıyoruz. Milli, manevi değerlerimize sahip çıkılan bir dönem yaşıyoruz. Sadece Bursa'da değil, geçtiğimiz 10 Mayıs'ta Bulgaristan Cebel'deki Bursa Camisi'ni açtık. Kafkaslarda, Balkanlarda de böyle eserlerimiz var. Türkiye güçlü olursa tüm İslam alemi ayakta. Onun için çalışacağız, değerlerimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da caminin yapılmasına bölge halkının, esnafın ve iş adamlarının destek verdiğini ancak en büyük desteği ise Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını söyledi. 2 bin konut ve yaklaşık 10 bin nüfustan oluşan mahalleye TOKİ tarafından yapılan 200 kişilik caminin çok yetersiz kaldığını hatırlatan Acar, “Son şekli ile camimiz 2 bin belki 2 bin 500 kişi kapasitesine ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Akşemseddin Camisi kurdele kesilerek yenilenen yüzüyle yeniden ibadete açıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gemlik'te yapılacak 224 konutun temeli atıldı
  • 13.01.2018 17:26

Gemlik'te yapılacak 224 konutun temeli atıldı

Gemlik’teki yeni devlet hastanesi yanına yapılacak 224 konut ve 12 dükkanın teme ...

Bursalılar Akşemseddin Camisi'ne kavuştu!
  • 27.05.2017 15:19

Bursalılar Akşemseddin Camisi'ne kavuştu!

Bursa Kestel'de TOKİ tarafından hayata geçirilen Akşemseddin Camisi, Büyükşehir ...