maritbet girişmaritbet
Bursa'daki 200 yıllık tarihi İnikli Camisi ibadete açıldı

Bursa'daki 200 yıllık tarihi İnikli Camisi ibadete açıldı

Bursa’nın İznik’in İnikli Mahallesi’nde tamamen ahşaptan yapılmış İnikli Camisi ibadete açıldı.

İnikli Camisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. 18. yüzyılda yapılan caminin zamanla yıprandığını, içi ve dışıyla sıfırdan yenilendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletin desteği sürdükçe milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

İznik'in İnikli Mahallesi'nde yer alan tarihi caminin açılışı; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın, İnikli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Şahin ve vatandaşların katıldığı törenle teravih namazı öncesinde yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, baştan sona yenilenen caminin hayırlı olmasını diledi. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da önemli bir yatırımı daha hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, 18. yüzyılda yapılan eser hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmasında İnikli Camisi'nin Bursa'da sadece 5 tane bulunan ahşap yapılı ibadet merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Caminin ilk günkü haline kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bölgemiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Ecdadın emanetine sahip çıkacağız”

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Çalışırken milli ve manevi değerleri de ihmal etmediklerini, nerede bir tarihi eser varsa ayağa kaldırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bugüne kadar hep bu hassasiyetle hareket ettik. Bundan sonra yine aynı hassasiyetle çalışacağız. Ecdadın emanetine sahip çıkacağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, İnikli Camisi'nin içi ve dışıyla, müştemilat alanları ve minaresiyle yeniden kullanılabilir hale getirildiğini vurguladı.

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise, camilerin Türk toplumunun en önemli müesseselerinden biri olduğunu kaydetti. Pehlivan, Anadolu ve İznik'in en eski yerleşim birimlerinden biri olarak bilinen İnikli'de tarihi caminin yeniden hizmete alınması nedeniyle yaşadığı sevinci dile getirdi.

İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın da, İnikli Camisi'nin restore edilerek ibadete açılmasının İznik açısından onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Sargın, yapılan yatırım nedeniyle halkı adına Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

İnikli Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şahin de tören kapsamında söz aldı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 200 küsur yıllık tarihi camiyi ibadete açtı.

Başkan Altepe, İznik'te iftar sofralarına misafir oldu

Her yıl Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından bağlı tüm ilçelerde kurulan iftar sofraları, İznik'te de 7'den 70'e tüm Müslümanları bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 11 ayın sultanı Ramazan kapsamında ilçelerde gerçekleştirilen iftar programları kapsamında İznik'te vatandaşlarla bir araya geldi. Kapalı Pazar Yeri'nde kurulan sofralarda orucunu İzniklilerle birlikte açan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa merkez ve ilçelerinde Ramazan ayının en güzel şekilde geçmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Mağfiret ayı nedeniyle Bursa kent merkezi ile İznik'in, diğer ilçelerin her birinde iftar ile sahur programları organize edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bu çalışmaları büyük bir heyecanla yerine getiriyoruz. Çünkü bizlere yakışan, ecdadımızın emaneti olan bu güzel kültürü en iyi şekilde yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaktır. Bu hassasiyetle Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'daki 200 yıllık tarihi İnikli Camisi ibadete açıldı
  • 11.06.2017 11:33

Bursa'daki 200 yıllık tarihi İnikli Camisi ibadete açıldı

Bursa’nın İznik’in İnikli Mahallesi’nde tamamen ahşaptan yapılmış İnikli Camisi ...