maritbet girişmaritbet
Bursa'da Taş Mektep'in restorasyonu 2018'de bitiyor

Bursa'da Taş Mektep'in restorasyonu 2018'de bitiyor

Mudanya Belediyesi, 100 yılı aşkın bir geçmişi olan Taş Mektep'in restorasyon çalışmalarını 2018 yılı bitmeden restorasyonu tamamlamayı hedefliyor.

Mudanya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilmesi için kent kimliğini ön plana çıkaracak projelere öncelik veren Mudanya Belediyesi, Tirilye'deki Taş Mektep'i önemli bir tarihi değer olarak geleceğe taşımakta kararlı. Tirilye'de doğan ve Yunanistan'da eğitim gördükten sonra Metropolit olarak Türkiye'ye dönen Chirisostomos tarafından 1904- 1909 yılları arasında yaptırılan Taş Mektep, özgün kimliğine uygun olarak geleceğe taşınıyor.

Tirilye'deki Taş Mektep binasının turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışmaları yerinde inceledi. Taş Mektep restorasyonunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler alan Türkyılmaz, sürecin hızlandırılmasını istedi.

Taş Mektep tamamlandığında kimliğine özgün bir şekilde eğitim işlevinin süreceğini, bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacağını belirten Başkan Türkyılmaz, restorasyon çalışmalarını 2018 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Türkyılmaz, "Somut ve somut olmayan kültürel mirasa sahip çıkmak adına başlattığımız çalışmalarla Mudanya'nın geleceğini şekillendiriyoruz.

Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesi, Mudanya'nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir kütüphane kurulacak. Bir bölümünde ise bölgeye özgü, Girit mutfağını yansıtan ürünler sunulacak" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Taş Mektep'in restorasyonu 2018'de bitiyor
  • 18.12.2017 16:06

Bursa'da Taş Mektep'in restorasyonu 2018'de bitiyor

Mudanya Belediyesi, 100 yılı aşkın bir geçmişi olan Taş Mektep'in restorasyon ça ...

Bursa'daki tarihi Trilye Taş Mektep restore ediliyor
  • 11.06.2017 10:50

Bursa'daki tarihi Trilye Taş Mektep restore ediliyor

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki tarihi Tirilye Taş Mektep restore edilerek eski ve ...