maritbet girişmaritbet
Bursa'da tarihi yapı, huzur evi olarak hayata geçiyor!

Bursa'da tarihi yapı, huzur evi olarak hayata geçiyor!

Bursa'nın köklü ailelerinde Gökçen Ailesi tarafından yaptırılan Şükufe-Hamdi Sami Gökçen Huzurevi, kente değer katacak.

Bursa'nın köklü ailelerinden Gökçen Ailesi tarafından kente kazandırılan ‘Şükufe – Hamdi Sami Gökçen Huzurevi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne devir ve tahsisi ile ilgili protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hayırsever işadamı Mehmet Memduh Gökçen tarafından imzalandı.

Bursa'nın köklü ailelerinden olan Gökçen Ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesi'nde yaptırılan ‘Şükufe – Hamdi Sami Gökçen Huzurevi'nin, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi ile ilgili protokole imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve hayırsever işadamı Memduh Gökçen ile Celal Gökçen, Ferruh Kefeli ve Dr. Kemal Mataracı tarafından imzalanan protokole göre, kısa süre sonra faaliyete başlayacak tesisin Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne ek bina olarak hizmet vermesi hedefleniyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gökçen Ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesi'nde yaptırılan ‘Şükufe -  Hamdi Sami Gökçen Huzurevi'nin kente değer katacağını söyledi. Bursa'da sürdürülen çalışmalara kent dinamiklerinin desteğinin önemli olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa'nın kent yaşamına katkı sağlayacak güzel bir protokole, kente değer katacak örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Bursa'nın tam kalbinde, Maksem'de, huzurevi olarak faaliyet gösterecek olan güzel bir tesis, Bursa'nın köklü ailelerinden Gökçen Ailesi tarafından kazandırıldı. Tarihi sivil mimarlık örneği yapı, Gökçen Ailesi'nin daha önce mülk sahibi olduğu ve Sayın Memduh Gökçen'in doğduğu evin de bulunduğu bölgede yapıldı. Tesis, Bursa'da önemli bir eksikliği giderecek” diye konuştu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle huzurevi olarak hizmet verecek olan tesisin, huzurevinde kalacak vatandaşlara şehirden kopmadan bir yaşam alanı sunacağını sözlerine ekledi.

“Annemin ve babamın arzusuydu”

Hayırsever Memduh Gökçen de yaklaşık 300 senelik tarihi olan evlerini restore ettiklerini söyleyerek, “Annemin ve babamın arzusuydu. Onu yerine getirebildiğimiz için mutluyum. Bursa'mız için hayırlı olsun” dedi.

Memduh Gökçen'in anne ve babasının adını taşıyacak olan ve Maksem'de hizmete girecek olan huzurevi, 23 oda ve 50 yatak kapasitesi ile yaşlıların kaliteli bir yaşam sürmelerini hedefliyor. Gökçen Ailesi tarafından yaptırılan tesis, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hizmete hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi Huzurevi ek binası olarak hizmet vermeye başlayacak olan tesis, sakinlerinin toplumsal hayata katılımını arttıracak ve sosyokültürel faaliyetlerde aktif olmalarını sağlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...