maritbet girişmaritbet
Bursa'da restorasyon zamanı!

Bursa'da restorasyon zamanı!

Osmangazi Belediyesi, Tayakadın Mahallesi'nde 16'ıncı ve 19'uncu yüzyıllardan kalma üç sivil mimarlık örneği yapıyı restore ediyor.

Bursa'nın tarihsel kimliğini en yoğun şekilde hissettiren bölgelerden biri olan Tayakadın Mahallesi'nde mülkiyeti Ticaret Borsası'na ait üç sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırılıyor. Doğanbey Otoparkı yanındaki alanda inşa edilecek olan tarihi yapıların temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, Bursa Ticaret Borsası Başkan Vekili İbrahim Özhan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip olan üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edilecek. Zemin artı 2 kattan oluşan ilk binanın içerisinde sergi salonları ile yönetim odası bulunacak. Yine ahşap karkas yapıda olan ikinci bina da zemin artık 2 kat olarak inşa edilecek. İkinci binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alacak. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü bina ise zemin art 1 kat olarak inşa edilecek ve binada toplantı salonu yer alacak. 

“ÖNCÜ BELEDİYEYİZ”

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak şehrimize, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyor, sahip olduğumuz tarihi eserleri yenileyerek tekrardan ayağa kaldırıyoruz. Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasa sahip çıkma noktasında öncü bir belediyedir. 567 restorasyon, rölöve ve sokak sağlıklaştırma, tarihi çevre düzenlemesi gibi birçok çalışma yaparak tarihi mirası gün yüzüne çıkardık. Tarihi mirasa sahip çıkma noktasında yaptığımız çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görüldük. Bursa'nın en eski yerleşim yeri olan Hisariçi'nde yürüttüğümüz restorasyon, rekonstrüksiyon ve arkeolojik kazılarla tarihi kimliğin ayağa çıkmasını sağlıyoruz. Hisariçi bölgesinde yer alan 4 mahallemizde yürüttüğümüz çalışmalarla ‘Eski Şehri' yeniden ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi. 

"TARİHİ DOKUYU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

Osmangazi Belediyesi olarak tarihe sahip çıktıklarını söyleyen Dündar, “Bursa Ticaret Borsası ile yaptığımız anlaşma kapsamında mülkiyeti Bursa Ticaret Borsası'na ait olan 12 sivil mimarlık örneği yapının inşaatını gerçekleştireceğiz. Daha önce Kiremitçi Mahallesi'nde yer alan iki tarihi yapının inşaatını yaptık. Bugün Tayakadın Mahallesi'nde temelini attığımız 3 sivil mimarlık örneği yapının inşaatına başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de geriye kalan 8 yapı için çalışma yürüteceğiz. Bu çalışmalarımız ile bölgedeki tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölgede gerçekleştireceğimiz Tarihi Kültür Adası projesi ile eski Bursa Evleri hayat bulacak” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...