maritbet girişmaritbet
Bursa'da okullar sıfırdan yapılıyor

Bursa'da okullar sıfırdan yapılıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun orta kısmının yenilenmesine ilişkin protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyon ve desteğiyle alt yapısı hazırlanan protokol, Ankara Yolu'ndaki başkanlık binasında yapıldı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, Çukurova İnşaat adına Halis Salih Akbaş ve Gökkuşağı İnşaat adına da Enver Ün imza koydu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, imzalanan protokolle birlikte gençler için faydalı olacak bir hizmete daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yıldırım'da bir kısmı hayırsever işadamları tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Okulu'nun orta kısmının bu sefer Çukurova ve Gökkuşağı inşaat firmaları tarafından yeniden inşa edileceğini belirten Başkan Altepe, tamamlanacak eğitim yuvasıyla birlikte bölgede önemli bir ihtiyacın giderileceğini vurguladı. Yıllara dayanan yapısıyla oldukça yıpranan binaların yıkılarak yerine son teknoloji ve imkanlar kullanılarak yenisinin yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Özellikle kent merkezlerinde bulunan ve yıkılması gereken, şehre yakışmayan eski okulların yeniden inşa edilmesi ve gerçek anlamda çağdaş birer eğitim yuvaları haline dönüşmesi için adımlarımızı atıyoruz. Bu konuda en büyük şansımız Bursalı hayırsever işadamlarımızdır. Onlarla birlikte hedefimiz doğrultusunda hızlı adımlarla ilerliyoruz” dedi. Yıkılması gereken okullardan bir tanesinin de Yıldırım'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Okulu olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Daha önce değişik kısımlarını yenilediğimiz bu okulun orta kısmını da hayırsever 2 işadamımız yapacak. Ben kendilerine Bursa halkı adına şükranlarımız arz ediyorum. Tüm donanımları, spor ve eğitim salonları, kütüphaneleriyle güzel bir eğitim tesisi Bursa'ya kazandırılmış olacak. Hedefimiz en kısa zamanda inşaata başlamak ve okulu yenilemek. Yatırımımız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Altepe'nin konuşmasının ardından söz alan Çukurova İnşaat Yetkilisi Halis Salih Akbaş ise kendilerine sağladığı eğitim yatırımı imkan nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Gökkuşağı İnşaat Yetkilisi Enver Ün de eski bir eğitimci olduğunu vurgulayarak, böyle bir hizmete imza atmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Yorum Yaz