maritbet girişmaritbet
Bursa Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı

Bursa Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı

Bursa büyükşehir belediyesi tarafından bu dönem yaptırılan 110’uncu tesis olan Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı, dinamik, idealist bir gençlik hedefiyle başlattıkları çalışmalar sonucunda Bursa'nın en fazla spor yatırımı yapılan kentler arasında yer aldığını söyledi. Bursa'nın sporda da marka bir kent olması için eğitim kurumlarının yanı sıra amatör spor kulüplerine de yeni yeni tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Soğukkuyu Spor Tesisleri'nin sil baştan yenileyip, modern bir görünüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker döneminde yaptırılan toprak saha, Nilüfer Deresi ıslah projesi kapsamında modernize edildi. Suni çimle kaplanan saha, modern idari bina ve soyunma odaları ile desteklendi. Bir vefa örneği olarak eski başkan Erdem Saker'in öğretmen olan babası Kamil Saker'in adını taşıyan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile çok sayıda davetli katıldı.

Hedef; gerçek bir dünya kenti
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı gerçek bir dünya kenti yapmak için her alanda yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek, 5 dönemde yapılan yatırımları bir döneme sığdırdıklarını söyledi. Sporda da bugün 110'uncu tesisi açtıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Açılmayı bekleyen 10'a yakın tesisimiz var. Eksikleri tamamlandıkça hepsini birer birer açacağız. Bu yatırımlarla Bursa Avrupa şehirlerinden daha iyi bir konuma gelmeye başladı. Yeni stadyum, bilim teknoloji merkezi, belediye binası gibi anıtsal yapılar, büyük parklar, meydanlar bu dönem Bursa'ya kazandırılıyor. Sağlıklı, dinamik, idealist bir gençlik için yaptığımız bu yatırımlar sayesinde Bursa, en fazla spor yatırımının yapıldığı iller arasında yer alıyor. Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri de amatör sporumuza ve bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Spora bakışımız A'dan Z'ye değişti
Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de sporda yaşanan değişim ve gelişimi görmek için 10 yıl öncesine bakmanın yeterli olacağını söyledi.  Balçık gibi sahalardan, muslukları akmayıp, yağmurlarda çatısı akan tesislerden, uluslararası standartlara uygun stadyumlar yapar hale gelindiğini vurgulayan Şahin, “Tüm bunlar tabi sporun içinden gelen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde oldu. Hem farklı genel müdürlükler tarafından yapılan hizmetler Spor Bakanlığı'nda tek çatı altında birleşti hem de 5,5 milyar TL bütçe ayrıldı. Her yıl bütçesi artan oranda olan bir Spor Bakanlığı bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı var. Çünkü büyük Atatürk'ün dediği gibi, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Ben bu tesis başta olmak üzere il genelinde yapılan yatırımlar nedeniyle hem ilçe belediye başkanlarımıza hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da 10 yıl öncesine kadar birinci lig takımlarının bile toprak sahalarda maç yaptığını, bugün ise hiçbir amatör kulübün toprak sahada idman yapmak istemediğini belirterek, bu tablonun sporda gelinen noktayı en iyi şekilde gösterdiğini vurguladı. Özellikle bu dönem amatör spor kulüplerinin altın çağını yaşadığını ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Cemal Vardar da spora verdikleri destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Tesislere 1972 yılında yaşamını yitiren babası Kamil Saker'in adı verilen eski başkanlardan Erdem Saker de babasının hayata atılan ilk adımları destekleyen bir ilkokul öğretmeni olduğunu belirterek, sporun da çocukların hayata daha sağlam adımlar atmasının temel taşı olduğunu vurguladı. Bursa'nın neresine gitse yeni bir spor tesisi görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Saker, spora destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Kamil Saker'in öğrencisi olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, öğrencisi olmaktan gurur duyduğu Kamil Saker'in isminin böyle bir tesiste yaşatılmasını sağladıkları için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Soğukkuyu Mahalle Muhtarı Cemil Özdemir ve Soğukkuyu Spor Kulübü Başkanı Osman Öndül de mahalle değer katması nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür ederken, kulüp yöneticileri de Başkan Altepe'ye forma ve plaket hediye etti. Açılış konuşmalarının ardından kurdeleyi kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra penaltı atışları ile sahayı resmen hizmete açmış oldu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...