maritbet girişmaritbet
Bursa Şehir Hastanesi 1 yıl içinde hizmete girecek!

Bursa Şehir Hastanesi 1 yıl içinde hizmete girecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı temel atma töreninde Bursa Şehir Hastanesi’nin inşaatını konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Güven ve istikrarın olduğu yerde başarı vardır. Biz, 14 yıldır bütün başarımızı güven ve istikrardan yakaladık. Önümüzdeki dönemlerde de güçlü, güvenli, istikrarlı yönetimlerle büyük Türk milleti, geleceğe güçlü yürüyecek." dedi.

Müezzinoğlu, merkez Osmangazi ilçesinde, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin kentin sağlık alanında gelecek 50 yılına katkı, sağlık sorunlarının çözümüne destek olacağını belirtti.

Hastanenin son derece modern şekilde yapılacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bütün bu çevredeki sağlık sorunları yoluna girmişken, Bursa merkezde sağlık hizmeti sunumunda ciddi düzeyde yetersizlik vardı. Bursa'nın yoğun bakım yatak talepleri, Bursa'nın temel sorunu haline gelmişti. Bu anlamda bütün önceliği kent merkezindeki sağlık hizmetlerini bir an önce başlatabilmek adına yoğun çalışmalar yaptık." diye konuştu.

"Bursa Şehir Hastanesi bir yıl içinde hizmete girecek"

Bursa Şehir Hastanesi'nin inşaatının devam ettiği ve belirli bir seviyeye geldiği bilgisini paylaşan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"İnşallah bir yıl içinde Bursa'nın büyük oranda sağlık hizmeti sıkıntısını çözecek Bursa Şehir Hastanesi, hizmete girecek. Diğer taraftan yaklaşık 20 ay kadar önce, temmuz ayında Ali Osman Sönmez Onkoloji Merkezi'nin yönetimiyle ilgili bir karar değerlendirilirken bir baktık ki Bursa'nın hayırseveri Celal Sönmez'in, bu değerlendirmeden kırgınlığı oluşmuş. 'Babamın adını onkoloji merkezinden kaldıracaklar.' diye tereddüt etmiş. Bunu duyar duymaz kendisinden randevu istedim ve baktım ki tereddütleri kendi gönül dünyasında bizim hiç düşünmediğimiz, tam aksine hayırseverlerle bu ülkenin yarınlarını planlamak, onların sosyal sorumluluk projeleri içinde daha güçlü yer almalarını arzu eden bir anlayışa sahip olarak, onları rahatsız ve rencide etmenin bizim anlayışımızda yeri yoktur. Celal Bey'e 'Rahmetli babanız Bursa'nın marka değeri, büyük bir insan, sanayici, hayırsever. Onun adını Ali Osman Sönmez Onkoloji Merkezi'nde tutuyor olmak, size de bana da yakışmaz. Rahmetli babanızın adını, yerini tahsis aldığımız 750 yataklı hastanenin adına taşıyalım.' dedim."

"Başarımızı güven ve istikrardan yakaladık"

Müezzinoğlu, hayırsever Sönmez'in kendisinin bu teklifini mutlulukla karşıladığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisine 'Bunun bedelini tayin edelim' dedim. O, '25-30 milyon lira düşünüyorum.' dedi. 'Beni tatmin etmiyor, uzat elini 50 milyona anlaşalım.' dedim. Allah var, 5 saniye düşünmedi ve hemen elini uzattı. kendisine teşekkür ederim. Onu gönülden alkışlıyorum. Rabbim onlara daha çok versin, onlar da Bursa'ya ve ülkeye daha çok hizmet etsin. Duydum ki Celal Bey, ne olur olmaz diye 50 milyon lirayı bankaya ayırmış. Şimdi tabii bu 50 milyon, bizden kaynaklandı, bürokrasiden kaynaklandı ama bu 50 milyon, 20 aydır bankada duruyor. Herhalde bu 50 milyon, 60 milyon olmuştur Celal Bey. Bu kadar hikayeyi boşuna anlatmadık. 60 milyona tamam mı?"

Bursa'da hayırseverlerin, hayırlı işlere vesile olmak için gayret ettiklerini aktaran Müezzinoğlu, "Milyonluk rakamlara 5-10 saniyede 'Evet' diyen hayırseverler var. Bursa, bu anlamda insanıyla, şehriyle, çevresiyle, idealleriyle, hedefleriyle güzel. Türkiye'nin gücü, Bursa büyürse, Türkiye büyür. Ben inanıyorum ki bir taraftan Bursa, bir taftan Türkiye, büyümeye devam edecek. Güven ve istikrarın olduğu yerde başarı vardır. Biz, 14 yıldır bütün başarımızı güven ve istikrardan yakaladık. Önümüzdeki dönemlerde de güçlü, güvenli, istikrarlı yönetimlerle bu büyük Türk milleti, geleceğe güçlü yürüyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindekilerle butona basarak, hastanenin temelini attı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Şehir Hastanesi kapılarını gazetecilere açtı
  • 12.07.2019 10:34

Bursa Şehir Hastanesi kapılarını gazetecilere açtı

Türkiye’nin hizmete açılacak 10’uncu şehir hastanesi olan toplam bin 355 yatak k ...

Nusret, Acarkent'e hamburgerci açacak
  • 26.02.2021 10:05

Nusret, Acarkent'e hamburgerci açacak

Toplam 18 adet restoranı bulunan Nusret Gökçe yatırımlarına devam ediyor. Nusret ...

Bursa Şehir Hastanesi raylı hattında imalat başlıyor
  • 30.11.2020 16:57

Bursa Şehir Hastanesi raylı hattında imalat başlıyor

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı ...

Emlak Yönetim'in sitelerinde kış hazırlığı!
  • 23.10.2020 20:55

Emlak Yönetim'in sitelerinde kış hazırlığı!

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Emlak Yönetim projelerinde temizlik ve bakı ...

Galata Kulesi restorasyonunda son durum!
  • 19.09.2020 10:00

Galata Kulesi restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde devam eden çalışmal ...

Konut fiyatları yıllık bazda yüzde 25,8 arttı
  • 16.09.2020 16:27

Konut fiyatları yıllık bazda yüzde 25,8 arttı

Konut fiyat endeksi 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, arttı ...