maritbet girişmaritbet
Bursa Mustafakemalpaşa'ya 165 milyonluk yatırım!

Bursa Mustafakemalpaşa'ya 165 milyonluk yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanmış, devam eden ve ihale sürecinde olan projelerle Mustafakemalpaşa'ya 165 milyon lira yatırım yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Mustafakemalpaşa ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı Dere Mahallesi'ne yapılacak dini külliyenin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar Mustafakemalpaşa'da yapılan, devam eden ve ihaleye çıkan yatırımın 165 milyon TL'yi aştığını belirterek, ilçenin çehresinin her geçen gün değiştiğini söyledi.

Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, Bütünşehir uygulamasının ardından merkeze sonradan bağlanan 10 ilçede de yatırım hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, eksikliği hissedilen sosyal yaşam alanlarını da bir bir vatandaşların hizmetine sunuyor. Mustafakemalpaşa ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı Dere Mahallesi'nde ilçe kaymakamlığı öncülüğünde yaptırılacak dini külliyeye de en büyük destek Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Kırgızistan'daki Özgen camiinin birebir aynısı şeklinde yapılacak dini külliyenin temeli törenle atıldı.

İlçenin çehresi değişiyor

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güçlü Türkiye'nin ancak güçlü şehirlerle sağlanabileceğini, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Mustafakemalpaşa'nın gelişmesi için de alt ve üst yapının yenilenmesinden köylere giden yollara kadar her alanda çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kirmastı Çayı'na üçüncü köprünün yapılması, sosyal tesisler, okullara, camilere yapılan destekler, parklar, merkezin gerçek anlamda kent merkezine dönüşmesine yönelik yatırımlar hepsinde Büyükşehir Belediyesi'nin imzası var. İşte 25 yıldır bekleyen gençlik merkezi ayağa kalkıyor. Bugüne kadar olmayanlar birer birer gerçekleşiyor ve Mustafakemalpaşa'nın çehresi değişiyor. Sulama tesislerinden ürün kurutma tesislerine, ürün toplama merkezlerinden ihracata kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi, kaymakamlığımız ve tüm kurumlarımız var. Sadece Büyükşehir olarak ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar Mustafakemalpaşa'da yapılan, devam eden ve ihaleye çıkan yatırım 165 milyon TL'yi aştı. Yüzlerce milyonluk yatırım sadece Büyükşehir eliyle yapılıyor. Bugün de burada Ramazan'ın ruhuna uygun güzel bir tesisin temelini atıyoruz. Külliye içinde caminin yanı sıra çok amaçlı salon, kuran kursu, duş, gasilhane, morg ve idari bölümler bulunacak. Şimdiden Dere mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Romanlar her türlü imkana sahip olmalı

Projenin hayata geçmesine öncülük eden Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı ise 2 yıldır ilçede görev yaptığını ve bu sürede Roman vatandaşların yaşadığı bölgelerde 20'ye yakın proje uyguladıklarını kaydetti. Şimdiki Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte temelde 3 projeyi valilik desteğiyle bölgeye kazandırmaya karar verdiklerini hatırlatan Masatlı, “Bir tanesi sosyal dayanışma merkeziydi. Açıldı halen 17 kurs devam ediyor. Biri okuldu; ihalesi bitti yer teslimi yapılacak. Biri de bu külliye idi. Diyanet Vakfı tarafından Kırgızistan'da yapılan Özgen Cami projesi birebir olarak buraya tatbik edilecek. 600 cemaat kapasiteli külliye, 3 - 103 yaş arası bütün vatandaşlara hizmet edecek şekilde projelendirildi. Manevi yapıların yapılmasında bir şeye başlayınca ciddi mesafe alınıyor. Afyondan bile yardım için el uzatanlar oldu. Valimiz 250 bin TL Diyanet Vakfı hesabına yatırttılar. Büyükşehir Belediyemiz zaten her işin içinde yer alıyor. Dolayısıyla buraya da el attılar. İnsanlar doğduğu annesini ve doğduğu vatanını seçme hakkına sahip değil. Roman vatandaşlarımız da gerek kendilerinden gerekse devlet kurumlarımızın kusurundan belli sıkıntılar içinde yaşamışlar. Bu durum onların kaderi olmamalı. Normal insan gibi yaşamalarını temin etmemiz gerekir. Roman açılımı ile başlayan bir dizi çalışma yapıldı. Konutlar yapıldı. Pek çok tesisler yapıldı. Bunları kafi görmüyoruz. Onların da her türlü imkana sahip olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da mahallenin hayallerini gerçekleştirmek için benzinliği iptal edip, okul alanına ilave ettiklerini, yine plan tadilatı ile cami yerini bölge halkının istedikleri yere taşıdıklarını söyledi. Kurtalan, dini hassasiyet duyup, bu hizmetleri talep eden mahalle halkına teşekkür etti.

Törene katılan Başbakanlık Danışmanı Metin Özçeri de maddi katkılarıyla bu eserin yükselmesinde önemli katkı sağlayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Yeni ve Dere Mahalle Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Rahmi Tura da dini külliyenin yapımına katkı veren herkesi teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri butona basarak külliyenin temeline ilk harcı döktü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Mustafakemalpaşa'ya 165 milyonluk yatırım!
  • 07.06.2017 10:50

Bursa Mustafakemalpaşa'ya 165 milyonluk yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanmış, devam eden ve ihale sürecinde o ...