maritbet girişmaritbet
Bursa Minareliçavuş Spor Tesisleri hizmete girdi

Bursa Minareliçavuş Spor Tesisleri hizmete girdi

Büyükşehir Belediyesi´nce ´Spor Kenti Bursa´ hedefi doğrultusunda yaptırılan spor komplekslerinin 152.´si, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin annesinin de doğduğu Minareliçavuş Mahallesi´nde hizmete girdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Minareliçavuş Mahallesi´nde yaptırılan spor kompleksi törenle hizmete açıldı. Annesinin Minareliçavuş Köyü´nde doğduğunu ve buraya yapılan tesislerin kendisini ayrıca heyecanlandırdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yılda 152 yeni yatırımı hizmete alarak Bursa´yı Türkiye´de sporun başkenti haline getirdiklerini söyledi. Minareliçavuş Spor Tesisleri´nin açılışı, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) içerisinde yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Cemalettin Torun, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar, Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar ve davetliler katıldı. Tesislerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 152. spor tesisini Minareliçavuş´ta yaptıklarını belirterek, 2014´ün ilk günlerinde hizmete alınan yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bursa´nın gerçek anlamda bir spor şehri olması ve 7´den 70´e herkesin spor yapabilmesi için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini, 4 yılda açtıkları tesislerle öğrenci sporcu sayısını 48 bin 200´e çıkardıklarını belirten Başkan Altepe, "İnşallah bu tesis Bursa adına elde edilen başarıları daha da üst seviyelere taşıyacak. Buradan yetişen sporcular hem sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edecekler hem de Bursa ve Türkiye´yi uluslararası arenada başarıyla temsil edecekler:" dedi. 
 
FIFA standartlarında 
Minareliçavuş Spor Tesisleri
´nin FIFA standartlarıda olduğunu, çim ve suni çim olarak iki ayrı kategoride planlanan futbol sahalarında normal lig maçlarının yanı sıra amatör spor kulüplerine yönelik faaliyetlerin yapılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Bu tesislerle birlikte artık tüm amatör takımlarımız maçlarını kendi sahalarında, kendi seyircileri önünde oynayacak. Bursa´da deplasman mantığı oluşacak." diye konuştu. Tesislerin plan ve konum itibarıyla bölge halkının ve spor kulüplerinin ihtiyaçlarına yönelik planlandığını belirten Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyemizce yapılan bu çalışma yaklaşık 4 milyon TL´ye maloldu. Kompleks içerisinde, 72´ye 105 cm ebatlarında biri çim diğeri de suni çim iki futbol sahası, yürüyüş yolu, 1000 kişilik tribün, bay-bayan soyunma odası, duş-WC, kafeterya ve idari bina bulunuyor." şeklinde konuştu. 
 
Başkan Altepe, konuşmasında Minareliçavuş Mahallesi´nin kendisi açısından ayrı bir öneminin olduğunu da dile getirdi. Annesinin Minareliçavuş Köyü doğumlu olduğunu belirten Başkan Altepe, "Buraya spor kompleksi kazandırmak beni ayrıca heyecanlandırdı. İnşallah birlikte bu güzelliği artırarak devam ettireceğiz. Bu tesisler, sporcu yetiştirme ve toplum düzenin sağlamada aktif rol alacak." ifadelerini kullandı. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulan spor tesislerinin iyi işletilmesi için vakıf kurma hazırlığı içerisinde olduklarını, kurulacak vakfa da enerji üretim tesislerinden aktarılan gelirlerle sürdürülebilirlik kazandıracaklarını anlattı. 
 
Nilüfer Büyükşehir´le değişiyor 
Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ise, tesislerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, Bursa´nın Büyükşehir Belediyesi´nin kazandırdığı tesislerle hem profesyonellerin hem de gençlerin rahatlıkla spor yapabileceği bir il haline geldiğini belirtti. Şerbetçioğlu, Minareliçavuş Spor Tesisleri´ni Bursa´ya kazandıran Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti. 
 
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Büyükşehir Belediyesi´nce Nilüfer ilçesine kazandırılan yatırımlara değindi. Nilüfer´in tüm derelerinin Büyükşehir Belediyesi´nce temizlenip yeniden düzenlendiğini, Beşevler´e bölge parkı kazandırıldığını, metronun ilçenin tamamına hizmet verecek şekilde üniversiteye kadar uzatıldığını, son olarak da büyük bir spor kompleksinin ilçe halkının kullanımına sunulduğunu kaydeden Öztürk, "Bazıları Nilüfer´deki park alanlarını ticarileştirerek rant sağlarken ve hiçbir gelişme kaydedemezken, Büyükşehir Belediyemiz ilçenin çağdaş hayat şartlarına ulaşması için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bu farkındalığın iyi değerlendirilmesi lazım." açıklamasında bulundu. 
 
BASKF Başkanı Cemal Vardar da Bursa´da amatör sporun Başkan Altepe sayesinde altın dönemini yaşadığını söyledi. 4 yıl önce Bursa´da lisanslı futbolcu sayısının 9000 olduğunu ve 5 tesis için yılda 2800 müsabaka planladıklarını hatırlatan Vardar, Büyükşehir Belediyesi´nce yapılan tesisler sayesinde lisanslı futbolcu sayısının 13000´e, yılda yapılan maç sayısının da 5500´e çıktığını belirtti. Vardar, gösterilen ilgi nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti. Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar da, Bursa´nın sahip olduğu tesislerle Türkiye´nin merkezi konumuna geldiğini vurguladı. 
 
Konuşmaların ardından Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar, günün önemine binaen Başkan Altepe´ye çiçek, üzerinde isminin yazıldığı 16 numaralı forma ve plaket takdim etti. Daha sonra tesislerin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdela kesilerek yapıldı. Açılışın ardından Başkan Altepe ve beraberindekiler, birer penaltı atışı gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"
  • 11.01.2021 14:14

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğunu anlatan Çevre ve Şehircilik B ...

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı
  • 07.11.2020 16:33

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'de 30 Ekim Cuma günü yaşanan depremle ilgili ...

Van'da 64 milyon liralık yol yatırımı
  • 19.12.2018 14:01

Van'da 64 milyon liralık yol yatırımı

Van Büyükşehir Belediyesi, 7 aylık çalışma sezonunda 64 milyon lira harcama yapa ...

EBRD’dan İstanbul metrosuna 83,3 milyon avroluk kredi
  • 29.06.2017 13:56

EBRD’dan İstanbul metrosuna 83,3 milyon avroluk kredi

Arupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne metro ha ...

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı
  • 07.03.2017 14:16

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi'ni kentsel dönüşüm çalışmalarıyla y ...

Bursa, demir ağlarla örülüyor
  • 02.03.2016 16:49

Bursa, demir ağlarla örülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yerli tramvaylardan oluşan 6 araçlık filosuna, çift ...