maritbet girişmaritbet
Bursa Kent Müzesi Kazan kültürüne ev sahipliği yapıyor

Bursa Kent Müzesi Kazan kültürüne ev sahipliği yapıyor

Tataristan’ın başkenti Kazan’ın kültürü ve gelenekleri, Bursa Kent Müzesi’nde izlenime sunulan özel bir fotoğraf sergisiyle tanıtılıyor

Türk Dünyası'nın ‘2014 Kültür Başkenti' olarak ilan edilen Tataristan'ın başkenti Kazan'ın kültürü ve gelenekleri, Bursa Kent Müzesi'nde izlenime sunulan özel bir fotoğraf sergisiyle tanıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi işbirliği ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen sergide, TÜRKSOY'un fotoğraf sanatçılarının çalışmaları sonucu hazırlanan 100 fotoğraf, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergideki fotoğraflar, Tataristan halkının milli sanatı olan gelenekleri, oyun ve kostümleri, Kremlin ve Süyümbike Minaresi, eski sokakları ve modern meydanları ile Tataristan'ın eski başkenti hakkında birçok hikâyeyi fotoğraflarla Bursa'ya taşıyor.

‘2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan' fotoğraf sergisinin açılışı, keyifli anlara sahne oldu. Bursa Kent Müzesi'nde sanatseverlerle buluşan serginin açılışına, Tataristan Opera Sanatçısı Regina Valeyeva ile Kazakistan Opera Sanatçısı Cupar Gapdulina'nın seslendirdiği aryalar renk kattı.

Ülkelerarası kültür birliği

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, konuşmasında, ülkelerarası kültür bağının önemine işaret etti. Bursa'nın kültürel mirasa verdiği değere dikkati çeken Başkanvekili Ödünç, “Bursa Kent Müzesi'nin ev sahipliğinde açılan sergi, Türk dünyasının 2014 kültür başkenti olan Tataristan'ın başkenti Kazan'ın kültür ve geleneklerinin Bursa'da da tanıtılmasını amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi işbirliğiyle TÜRKSOY'un düzenlediği sergi ve bu tür çalışmalar, dünyanın birçok şehri değişikliğe uğrarken bizim şehirlerimizin değerlerine sahip çıktığını gözler önüne seriyor. Şehirlerimiz, tarihi yüzünü ve özgün kimliklerini korurken, güç birliğini de yansıtıyor” diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da zengin Türk kültürünün ve sanatının geleneksel değerlere sahip çıkılarak geleceğe taşındığını söyledi. 2012 yılında Astana ve 2013 yılında da Eskişehir'in kültür başkenti seçildiğini hatırlatan Kaseinov, 2014 yılının Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kazan'ın ve Tataristan'ın kültürünün, geleneklerinin, doğasının, insanının ve tüm güzelliklerinin Bursa'da fotoğraflarla tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi. Kaseinov, Ağustos ayında, Tataristan'da ve Kazan'da, bölgeyi tanıtıcı, tüm dünya insanlarının bir araya geleceği etkinlikler de gerçekleştirileceğini ifade etti.

“Türk Dünyası Müzeler Birliği Bursa'da kuruldu”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Türk dünyası ile yakın faaliyetlerde bulunduğunu vurgulayarak, “Türk Dünyası Müzeler Birliği Bursa'da kuruldu. Türk dünyası ile ilişkilerimiz artarak sürüyor. ‘2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan' fotoğraf sergisini Bursa'da sergilemekten mutluyuz. Bursa Kent Müzesi'ni ayda 11 bin kişi ziyaret ediyor. Bu durum, bu serginin de en az 11 bin kişiye ulaşacağını gösteriyor” dedi.

TÜRKSOY Tataristan Ülke Temsilcisi Lilya Sattarova ile Tataristan Türkiye Yetkili Temsilci Yardımcısı Ayrat Gataulin de Bursa'nın ev sahipliğinde açılan serginin Kazan ve halkının, kültürünün Türkiye'ye taşınması bakımından önemli olduğunu kaydederek, serginin hazırlık süreci hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergideki fotoğrafları ilgiyle inceleyerek Kazan'ın kültürünü yakından tanıma şansı buldu. ‘2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan' fotoğraf sergisi, 16 Temmuz Çarşamba gününe kadar görülebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor
  • 16.07.2018 09:46

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edil ...

Bursa Kent Müzesi Kazan kültürüne ev sahipliği yapıyor
  • 16.06.2014 15:36

Bursa Kent Müzesi Kazan kültürüne ev sahipliği yapıyor

Tataristan’ın başkenti Kazan’ın kültürü ve gelenekleri, Bursa Kent Müzesi’nde iz ...

Bursa Kent Müzesi’nde 18 Mart Resim Sergisi yarın izlenime açılıyor
  • 17.03.2014 15:36

Bursa Kent Müzesi’nde 18 Mart Resim Sergisi yarın izlenime açılıyor

Bursa Kent Müzesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi kahramanları anısına hazır ...

Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi yarın açılıyor
  • 13.02.2014 16:24

Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi yarın açılıyor

Bursa’yı tüm değerleriyle anlattığı çalışmalarıyla kentin geleceğine ışık tutan ...

Bursa Kent Müzesi, kapılarını eğitim kurumlarına açtı
  • 26.11.2013 13:33

Bursa Kent Müzesi, kapılarını eğitim kurumlarına açtı

Kent Müzesi, Özel Bursa Kültür Okulları öğrencilerinin el emeğinin ürünü ‘Para K ...