maritbet girişmaritbet
Bursa Kent Hali, Senegal’e model oluyor

Bursa Kent Hali, Senegal’e model oluyor

Dünyanın en büyük mimarlık ödülünü alan Bursa Kent Hali’nin bir benzerini ülkelerinde kurmak için Bursa’da temaslara başladı

Senegal Ticaret Bakanı Alinour Sarr, teknolojisi ve işlevselliğiyle dünyanın en büyük mimarlık ödülünü alan Bursa Kent Hali'nin bir benzerini ülkelerinde kurmak için Bursa'da temaslara başladı. 

Senegal Ticaret Bakanı Alinour Sarr ve beraberindeki heyet, Bursa'daki temaslarına Büyükşehir Belediyesi'nden başladı. Heykel'deki tarihi binada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından ağırlanan Senegalli ekip, özellikle kent hali hakkında bilgiler aldı.

İlklerin şehri Bursa 

Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önderliğinde ilkleri gerçekleştiren bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Avrupa ülkelerine ait idarecilerin de Bursa'nın kısa sürede gerçekleştirdiği gelişmeleri yerinde görmek ve örnek almak için kente geldiğini söyledi. Bursa Bilim ve Teknoloji merkezinin hem fiziki hem de teknik açıdan Avrupa'nın en iyisi olduğunu, yüzde 100 yerli kaynaklarla yapılan ve Avrupa'yla birlikte dünyaya ihraç edilen tramvay vagonlarının Bursa'da üretildiğini, dünyanın ikinci en iyi stadyumunun yine salt belediye kaynaklarıyla Bursa'da yapıldığını dile getiren Başkanvekili Karlık, kent halinin de en prestijli mimarlık ödülü olan ArkiPARC 2008'i alarak kendisini gösterdiğini ifade etti. Senegal'i dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini belirten Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak gereke n her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Kalkınmada Türkiye tercihi 

Senegal Ticaret Bakanı Alinour Sarr ise, Bursa'yı dikkatle takip ettiklerini, özellikle son 10 yılda gerçekleşen çalışmaların kendilerini buraya getirdiğini söyledi. Senegal'de bir alt yapı seferberliğinin başlatıldığını, bunun için de Türkiye'deki örneklerin iyi incelendiğini belirten Sarr, “Bizler Senegal'de yapacağımız yatırımlarda Türk teknolojisini kullanmak ve Türk işadamlarından faydalanmak istiyoruz. Bu nedenle, Bursa Kent Hali'ni incelemek ve yatırımdan ilham almak için Bursa'ya geldik. Bursa Kent Hali, Senegal'de kuracağımız benzer yatırımlar için çok iyi bir örnek. Türkiye ile Senegal arasındaki dostluk bağları, ortak çalışmalar yapmamız için yeterli” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ziyaretin anısına Bakan Sarr'a Bursa bıçağı, Bursaspor kravatı ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Senegal'deki Birleşmiş Milletler Evi'ne Kalesinterflex imzası!
  • 25.06.2022 00:45

Senegal'deki Birleşmiş Milletler Evi'ne Kalesinterflex imzası!

Senegal'de, Dakar yakınlarındaki yeni bakanlıklar bölgesi Diamniadio'da inşa edi ...

Bodrum'da plajlara kuvars kumu serildiği ortaya çıktı
  • 03.07.2020 10:31

Bodrum'da plajlara kuvars kumu serildiği ortaya çıktı

Bodrum'da bazı sahillere 'beyaz kum' diye kuvars tozu döküldüğü yönündeki şikaye ...

Türk yatırımcılar Senegal'de önemli yatırımlar yapıyor
  • 27.11.2018 09:06

Türk yatırımcılar Senegal'de önemli yatırımlar yapıyor

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr, Türk firmalarının son yıllarda Senegal'de b ...

Senegal’de Türk yatırımı Fuar Merkezi açıldı
  • 26.11.2018 09:09

Senegal’de Türk yatırımı Fuar Merkezi açıldı

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'da Fuar Merkezi açtı. ...

Türk firmalardan Senegal'e iki dev proje!
  • 12.02.2016 09:32

Türk firmalardan Senegal'e iki dev proje!

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaa ...