maritbet girişmaritbet
Bursa ile İzmir deniz uçağıyla 20 dakika!

Bursa ile İzmir deniz uçağıyla 20 dakika!

BURULAŞ'ın deniz taksisiyle birlikte İstanbul 20 dakika sürüyor. Yolculuğun bedeli ise 150 lira.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'a geliş süresini 20 dakikaya düşürdü. BURULAŞ tarafından hizmete alınan ve yolcular tarafından yoğun ilgi gören deniz uçağı, İstanbul'a çok kısa sürede ulaştırıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz uçağının ücretini 150 lira olarak açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ, kent içi ulaşım çözümlerinin yanında deniz ve hava taşımacılığı ile Türkiye'nin ulaşım markaları arasında yerini almaya devam ediyor. BURULAŞ'ın deniz uçağı seferleri, sivil havacılığa gelen uçuş yasağının kalkmasıyla birlikte, kaldığı yerden devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımları çerçevesinde, BURULAŞ tarafından 2013 yılında hizmete alınan deniz uçağı, son dönemlerde sivil havacılığa gelen uçuş yasağının kalkması, filoya katılan yeni uçaklar ve operasyon sorumluluğunu alan yeni ve tecrübeli şirketle kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle iş dünyasının Bursa – İstanbul arası trafiğine büyük kolaylık sağlayan deniz uçağı seferleri, hizmete başladığı ilk günden bugüne büyük ilgi görmüştü. İki şehir arasında kara ve deniz yoluyla ulaşım süresi göz önüne alındığında, önemli bir alternatif olarak öne çıkan seferler; 8 ile 12 kişi kapasiteli uçakları ve deneyimli uçuş ekibiyle, zaman tasarrufu ve uçuş konforunu bir arada sunuyor.

Gemlik'ten ilk sefer yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz uçağının Gemlik İskelesi'nden başlayan ilk seferi öncesinde yaptığı açıklamada, deniz uçağı uçuşlarının başladığını söyledi. Son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı sivil havacılığa gelen kısıtlamaların kaldırılmasının ardından uçuşlara yeniden başladıklarını belirten Başkan Altepe, “İstanbul ve Bursa, Gemlik Körfezi ve Haliç arasında uçan deniz uçakları yaklaşık 20 dakikada, bu mesafeyi kat ediyorlar. Şu anki uçağımız en son seferini 18 dakikada yaptı” dedi.
Hızlı gelişen ve büyüyen kentlerde zamanın çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi ekonomide Türkiye'nin lokomotifi olan kentler için ulaşılabilirlik en önemli faktör. 3 milyonluk nüfusuyla Bursa'nın İstanbul ile bağlantısı ise çok önemli. Çünkü Bursa, İstanbul ile ortak ve yan sanayi partneri olarak çalışıyor. Bursa, üretimde de İstanbul'dan sonra Türkiye'de 2. sırada… Bu açıdan bu kentler arasındaki erişilebilirliğin sağlanması önemli” diye konuştu.

Günde 3 sefer yapılacak

Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımın güçlendiğini kaydeden Başkan Altepe, bir yandan BUDO'nun gemilerinin diğer taraftan da hava ulaşımının yoğun şekilde çalıştığını sözlerine ekledi. Başkan Altepe, deniz uçağının günde 3 sefer yapacağını ifade ederek, “Bursa'dan yaklaşık 20 dakikada İstanbul'a giden yolcularımız, 150 TL ücret ödüyorlar. Burada en önemli kazanç tabii ki zaman… 20 dakika gibi kısa bir sürede İstanbul'un kalbine, çarşısına inebilmek çok önemli. Seferlere yeniden başlıyoruz ve artık bu hizmetimiz artarak devam edecek” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda 4 uçağı olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “4 tane 12 kişiye çıkan uçaklarla Bursa - İstanbul arasında çalışırken, bir yandan da Bandırma'dan gelen taleplerle Bandırma uçuşlarını da başlatmış oluyoruz. Diğer taraftan da İzmir ve Çeşme bölgelerine de merkezden uçuşlar gerçekleşebilecek” diye konuştu.

Başlangıç için, Haliç'te Kadir Has Üniversitesi Caddesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nin yanındaki iskeleden kalkışlar 09.45 ve 15.45, Gemlik iskelesinden kalkışlar ise 08.45 ve 14.45 olarak belirlendi. İlk hafta 2 sefer daha sonra ise 3 sefer yapacak olan deniz uçağının kalkış saatleri ve sayıları yolculardan gelecek taleplere göre tekrar düzenlenecek. Bursa – İstanbul arasında 20 dakikalık bu uçuşlar için biletler; https://fly.burulas.com.tr adresli web sitesinden, 444 99 16 no'lu BURULAŞ ulaşım hattından, BUDO ve Havacılık terminallerinden, Şehreküstü İstasyonu'ndaki seyahat kartları ofisi ve BURULAŞ Turizm Travel Seyahat Acentesinden ve BURULAŞ Havacılık mobil uygulamasından satılıyor.

Yunuseli Havaalanı'nda çalışmalar son aşamada

Başkan Altepe, kısa zamanda Yunuseli Havaalanı'ndan da uçuşların başlamasını hedeflediklerini dile getirerek, “Bununla ilgili devir işlemleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, artık orada Kuleli Askeri Lisesi de olmayacağı için, havaalanı olan 592 bin metrekare civarındaki alanı Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti” dedi.
Birkaç gün içinde devir işlemlerinin de biteceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Orada yapacağımız düzenlemelerle Bursa merkezinden de İstanbul'a yaklaşık 20 dakika içinde ulaşılabilecek. Bursa - İstanbul arasındaki bu köprüler kurulurken, bir yandan da iş dünyamız artık özel uçaklarını tekrar alıp, firmalar kendi uçaklarıyla her yere gidebilecek. Şehir içindeki havaalanı Bursa'nın üretimi, sanayi ve turizmi açısından çok önemli” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yaklaşık 20 yıl önce Bursa'da 24 uçağın var olduğunu hatırlatarak, “Kısa zamanda Bursa Yunuseli Havaalanı Bursa ekonomisine de oldukça büyük bir katkı sağlayacak. 16 yıldır kapalı olan havaalanı da tekrar canlanıyor. Son adımlar da atılıyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa ile İzmir deniz uçağıyla 20 dakika!
  • 04.10.2016 10:05

Bursa ile İzmir deniz uçağıyla 20 dakika!

BURULAŞ'ın deniz taksisiyle birlikte İstanbul 20 dakika sürüyor. Yolculuğun bede ...