maritbet girişmaritbet
Bursa Gürsu’nun dönüşümü muhteşem olacak!

Bursa Gürsu’nun dönüşümü muhteşem olacak!

Gürsu’da fabrika olarak kullanılan metruk binanın okul ve otoparka dönüştürülmesi için yıkımına başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde fabrika binası olarak kullanılan ancak son yıllarda metruk halde kaderine terk edilen binanın bulunduğu alanın okul ve otoparka dönüştürülmesi için yıkım çalışmalarını başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eskiyen depreme dayanıksız yapı stoğunu okul, spor tesisi, yeni yol açma ve yeşil aran projeleri için yıkarak erittiklerini belirterek, bölge halkının özlemle beklediği bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa'da Çelebi Mehmet Bulvarı, dağ yolu caddesi, Cilimboz Deresi rekreasyonu gibi projelerle eskiyen yapı stoklarını ortadan kaldırıp, bu alanları halkın kullanımına açarak önemli bir kent dönüşüm hareketi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde de dönüşümü başlattı. Gürsu ilçesi Zafer Mahallesi'nde eskiden fabrika binası olarak kullanılan ve son yıllarda metruk halde duran 2 bin 600 metrekare alana sahip bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 

Vatandaşların talepleri üzerine bölgeye okul ve otopark kazandırılması amacıyla yapılan kamulaştırmanın ardından eski fabrika binasının yıkımı da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Münir Karaloğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un katıldığı törenle başladı.

Gürsu'yu da yıkarak güzelleştiriyoruz

Eski fabrika binasının yıkımı ile Gürsu'da da yıkarak güzelleştirme projelerini başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üzerinde fabrika binası da bulunan 2 bin 600 metrekarelik alanın 1.2 milyon TL'ye kamulaştırıldığını vurguladı. Projenin aynı zamanda belediye – vatandaş işbirliğine güzel bir örnek olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu metruk binanın kaldırılması bölge halkının önemli bir özlemiydi. Burada okul ve otoparka da ihtiyaç vardı. Kamulaştırma noktasında biz devreye girdik ve şimdi yıkımı yapıyoruz. Yaptığı hayırlarla tanınan işadamımız Nazım Lizor da buraya güzel bir okul yaptıracak. Böylelikle çirkin görüntünün bulunduğu alan okul ve otopark olarak bölgeye hizmet verecek. İnşallah kısa zamanda çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden Gürsu'muza hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Gürsu’nun dönüşümü muhteşem olacak!
  • 20.12.2014 15:01

Bursa Gürsu’nun dönüşümü muhteşem olacak!

Gürsu’da fabrika olarak kullanılan metruk binanın okul ve otoparka dönüştürülmes ...