maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Dağyolu Caddesi’ni genişletiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Dağyolu Caddesi’ni genişletiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yıldırım’daki Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesi çalışmalarının ilk etabını tamamlanma aşamasına getirdi

Raylı sistem ve yeni yolların açılmasının yanında mevcut yolları genişleterek ulaşımı sorun olmaktan çıkarmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Yıldırım'daki Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi çalışmaları kapsamında birinci etapta kamulaştırılan son binanın yıkımını da başlattı. Kentin doğu batı aksındaki ulaşım sorununu raylı sistem projesiyle çözen ve Ankara-İzmir karayolunun yükünü de kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının sürdüğü 30 metrelik imar yolu ile azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent içi dikey yolların sağlıklaştırılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamayan, İncirli Caddesi ile Musababa Caddesi'ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Toplam 38 parsel üzerindeki binaların kamulaştırmasına yaklaşım 7 milyon TL harcanırken, hemen caddenin Davutkadı meydanı kısmındaki girişinde bulunan son 4 katlı binanın da yıkımı yapıldı.

Ortalama her gün bir bina yıkılıyor
Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak olan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen binanın yıkımını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da izledi. Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı ile Teleferik arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yapılacak genişletme çalışması ile bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını kaydetti. Bursa gibi çarpık ve yoğun yapılaşmanın olduğu bir kentte hizmet üretmenin zorluklarına dikkat çeken Başkan Altepe, “Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Ortalama her iş günü bir bina yıkıyoruz. Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı -Musababa arasını tamamlamak üzereyiz. Bunun ardından Musababa- Zümrütevler arasını başlatacağız” diye konuştu. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da Yıldırım ilçesindeki ulaşım yatırımları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...