maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Çamlıca Parkı’nı hizmete açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Çamlıca Parkı’nı hizmete açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde yaptırılan Çamlıca Parkı vatandaşların hizmetine açıldı

Bursa'nın ‘yeşil' kimliğini yeniden kazanması için her semte parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi'ndeki atıl alanı düzenleyerek, Çamlıca Parkı'nı halkın kullanımına sundu. Bursa'yı daha çağdaş ve sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Beşevler, Ertuğrul ve Hüdavendigar gibi parklarla Nilüfer İlçesi'ne nefes aldırırken; Çamlıca Mahallesi'ndeki 42 bin metrekarelik atıl alanı düzenleyerek Çamlıca Parkı'nı da bölgeye kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çamlıca Parkı'nın açılış töreninde, yeşile en çok ihtiyaç duyulan bölgelerden birinin daha nefes aldığını belirterek, “Sağlıklı bir toplum ve daha yeşil bir Bursa için şehrin her köşesinde, ne ihtiyaç varsa hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Nilüfer İlçesi'nde de yaklaşık 42 bin metrekarelik atıl halde bulunan bu alanı, park olarak yeniden ilçeye kazandırdık. Bölgenin nefes alacağı, vatandaşların spor yapabileceği, stres atabileceği önemli bir buluşma noktasını daha halkın kullanımına sunuyoruz” dedi.

Alanın, Orman İşleri Müdürlüğü'nden tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, yaklaşık 42 bin metrekarelik alanda yapılan Çamlıca Parkı'nda yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, kafeterya, spor alanları ve peyzaj projelerinin yapıldığını, aydınlatmanın sağlandığını ve ayrıca otopark ve yangın sistemlerinin de oluşturulduğunu söyledi. Güvenli bir park olan Çamlıca Parkı'nın bölge halkına nefes aldıracağını belirten Altepe, parktaki tesislerin de BURFAŞ tarafından işletileceğini söyledi.

“Büyükşehir'den büyük beklentiler var”
Başkan Altepe, halkın ihtiyacı olan projelere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımız mahallelerde yaşıyor. Bizler de her mahallede ihtiyaç duyulan konulara ağırlık veriyoruz. Halkın beklentisine önem veriyoruz. Büyükşehir'den de büyük beklentilerin olduğunu biliyoruz. Bugün de şehrin kalbinde bölge halkı için güzel bir parkı hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Altepe, Bursa'ya en güzel hizmeti vermek istediklerini belirterek, “Bursa'yı seviyoruz. Bursa sevgimizi de hizmetlerimizle gösteriyoruz. Bursa'mız her alanda büyük gelişim sağladı. Bursa'nın bundan sonra da daha da gelişip kalkınması, daha erişilebilir bir kent olması için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hedefimiz büyük. Bursa dünya kenti olsun istiyoruz. Bursa artık dünya kentleriyle yarışıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bursa için her türlü fedakârlığa hazırız” dedi.

Yeşil alan miktarı 2 milyon metrekareyi aştı
Bursa'nın yerel yönetimler bazında en yoğun hizmeti alan bir kent olduğunu hatırlatan Altepe, “Bursa kabuk değiştiriyor. Bursa'da sağlıklı bireyler yetişsin, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir kent oluşsun istiyoruz. Kaliteli havanın bulunduğu, gürültünün en aza indirildiği bir kent için Bursa'ya yaklaşık 2 milyon metrekarenin üzerinde park ve yeşil alan kazandırıyoruz. Belediye olarak kamulaştırmalar yapıp yeşil alanlar oluşturuyoruz. Sadece Hüdavendigar Parkı'na 5 trilyonluk ağaç dikildi. Yeşil için bu kadar önemli yatırımları gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizler sağlıklı Bursa için yeşilin önemini biliyoruz” dedi.

“Yeşilin değerini biliyoruz”
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de son 10 yılda Türkiye genelindeki gelişim ve değişimin en güzel örneklerinin Bursa'da da yaşandığını söyledi. Öztürk, “Bizler park yaparız, sosyal donatı alanları yaparız, vatandaşlarımız için sağlıklı yaşam alanları oluştururuz. Bizler, sadece Nilüfer'i değil, Bursa'yı ve Türkiye'nin tamamını da gülümsetiyoruz. Yaşamaktan keyif alınan bir Bursa oluşumu için çalışıyoruz. Yeşilin değerini de biliyoruz. Büyük bedeller ödeyerek Bursa'yı daha çok yeşillendiriyoruz. Biz gücümüzü milletten alıyoruz” diye konuştu.

Altepe'ye teşekkür
Çamlıca Mahallesi Muhtarı Orhan Öztürk ise mahallenin en önemli ihtiyaçlarından birinin yeşil alan ve park olduğunu belirterek, yıllardır atıl ve çöplük halde bulunan alanı düzenleyip Çamlıca Parkı'nı kısa sürede mahalleye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesen Başkan Altepe, parkı halkın kullanımına açtı. Parkın açılışı nedeniyle, vatandaşlara köfte ekmek ikramı yapılırken Milletvekili Öztürk ile Başkan Altepe ızgaranın başına geçerek köfte pişirdi. Çamlıca Parkı'nın açılış törenine AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Mustafa Esgin ile ilçe belediye başkanları, partililer, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Çamlıca Mahallesi sakinleri de katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...