maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi bir spor salonuna daha imza attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir spor salonuna daha imza attı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi’ne kazandırılan spor salonu, törenle hizmete açıldı

Bursa'yı her alanda olduğu gibi sporda da marka kent yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarına kazandırılan spor tesislerine, Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi Spor Salonu'nu da ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor salonunun açılış töreninde, Bursa'ya yeni tesisler kazandırarak vatandaşları spora teşvik etmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Bursa'nın son dönemde sporda çok ciddi adımlar attığını belirten Başkan Altepe, “Bursa'nın sağlıklı bir spor kenti olması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bursa'yı her alanda yenilerken amatör sporun da desteklenmesi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bursa'da ayrı bir vizyon çiziyoruz” dedi.
Kentin her alanda geliştiğine dikkati çeken Başkan Altepe, “Bursa'nın spor kenti olması en önemli hedeflerimizdendi. Gençlerin sağlıklı, sporcu, idealist, hedefleri olan gençler olabilmeleri ve en iyi şekilde eğitim almaları için tesisleşmeye önem veriyoruz. Gençlerimizi yaya mesafede spor yapabilecekleri sağlıklı spor alanlarıyla buluşturuyoruz. Türkiye'de spora en büyük yatırımı yapan il Bursa oldu” diye konuştu.
“Bu dönem kente kazandırılan 108. tesis hizmete açıldı”
Başkan Altepe, kentte 48 bin civarında sporcu bulunduğunu ifade ederek, Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun da Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönemde Bursa'ya kazandırılan 108. spor tesisi olduğunu vurguladı.
Başkan Altepe, tesisleşmenin yanı sıra sürekliliğin sağlanmasının da önemli olduğunu ifade ederek, kente kazandırılan spor tesislerinin sürekli olarak kullanılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Başkan Altepe, spor salonunun 900 metrekare alanda tek katlı, temel sisteminin 1. derece deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını, voleybol ve basketbol sporlarına olanak sunan 540 metrekare oyun alanının bulunduğunu, oyun alanının çatısının çelik makaslı çatıdan yapıldığını, ıslak zeminlerde mat granit seramik döşeme kaplaması kullanıldığını, duvarlara darbe emici çarpma panoları monte edildiğini ve spor salonunun çevre düzenlemesi ile bordür, tretuvar asfalt uygulamasının da yapıldığını anlattı.
Gençler sporla buluşuyor    
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Bursa'ya spor tesisleri kazandırarak vatandaşları spora teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tebrik etti. Gençlerin sporla tanışmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Son yasa değişikliğiyle Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart seçimlerinin ardından ilin tamamına hizmet götürecek. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart'ı beklemeden tüm ilçelere hizmetlerini ulaştırıyor, tesisler kazandırmaya devam ediyor. Başkan Altepe'yi kutluyorum” dedi.
Vali Karaloğlu, belediyeciliğin halkın konforunu artıracak hizmetler yapılmasını gerektirdiğine işaret ederek, “Bursa'da hepimizin yaşam standardını yükseltecek çok önemli projelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasından dolayı mutlu oluyoruz. Bu spor salonları gençlerin sporda takımdaşlık ruhunu pekiştireceği gibi boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını da sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Spor salonları tüm vatandaşlara açılıyor    
Vali Karaloğlu, okulun spor salonunun tüm bölgeye hizmet edeceğini de vurgulayarak, “Bilindiği gibi ‘Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında spor salonları okul saatleri dışında okul öğrencilerinin yanı sıra Mimar Sinan Mahallesi'ndeki tüm öğrenci ve velilere de açık olacak. Okul müdürleri vatandaşlara kapılarını kapatmayacak. Bu salon gerekirse 24 saat açık tutulacak ve mahalledeki tüm spor kulüplerinin hizmetine sunulacak. Buradan bu şehrin Valisi olarak talimat veriyorum. Bu spor salonlarının, gelecekte, olimpiyatlarda ve tüm spor faaliyetlerinde ülkemizin bayrağını dalgalandıracak sporcular yetiştireceğine inanıyorum” diye konuştu.
Vali Karaloğlu, Başkan Altepe'ye eğitime ve spora desteklerinden dolayı plaket takdim etti.
Kentin sportif başarısı arttı
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı tesislerin kentin sportif başarısının artmasına katkı sağladığını söyledi.
Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Bozkuş ise okulda spor salonuna acil ihtiyaç duyduklarını hatırlatarak, tesisi okula kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Öğrenciler de Başkan Altepe'ye çiçek vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, spor salonunu gezerek, basketbol atışı yaptı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene Tiran'dan gelen konuklar da katıldı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...