maritbet girişmaritbet
Bursa Belediyesi'nden yeni köprü çalışması!

Bursa Belediyesi'nden yeni köprü çalışması!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balıklı Dere üzerine yapılacak köprü ile ulaşım sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Ankara İzmir yolunun güneyinde alternatif bir güzergah oluşturmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha önce tamamlanan Değirmenönü - Karapınar köprüsü ve inşaatı bitmek üzere olan Siteler - Bağlaraltı köprüsünün ardından şimdi de Balıklı Dere üzerine yapılacak köprü ile Otosansit ile Değirmenönü'nü birbirine bağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan köprü projesi hazırlarken diğer taraftan da bağlantı yolunun geçeceği bölgelerdeki kamulaştırmaları da gündeme aldıklarını belirterek, Yıldırım'a nefes alacak önemli bir arteri Bursa'ya kazandıracaklarını söyledi.

Bursa'da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleriyle yatırım bütçesinin yüzde 70'ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara yoluna alternatif bir güzergah oluşturmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce Deliçay üzerine yapılan 50 metre uzunluğundaki köprü ile Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerini birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hacıvat Deresi üzerine yapılan Siteler – Bağlaraltı köprüsünü de tamamlama aşamasına getirdi. Bu iki proje ile yeni güzergahın Hacıvat ve Deliçay dereleri geçişleri sağlanırken, Balıklı Dere geçişini sağlayacak köprünün de proje çalışmalarına başlandı. Ankara yoluna alternatif güzergah üzerine yapılacak üçüncü köprü olan ve Değirmenönü Mahallesi ile Otosansit'i birbirine bağlayacak köprü 120 metre uzunluğunda ve 2 şerit geliş, 2 şerit gidiş olarak projelendiriliyor.

Yıldırım'a nefes aldıracak 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara yolu üzerindeki trafik yüklerini ortadan kaldıracak ve Yıldırım ilçesine nefes aldıracak projeyi, köprünün yapılacağı alanda kamuoyuna duyurdu. Doğu – Batı istikametinde açılacak alternatif bir güzergah ile Ankara Yolu'nu rahatlatmak istediklerini dile getiren Başkan Altepe, hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda daha önce Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerini bağlayan Deliçay üzerindeki köprüyü hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Altepe, aynı güzergahtaki Hacivat deresi üzerine yapılan Siteler – Bağlaraltı Köprüsü'nün de tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti. Aynı hat üzerindeki üçüncü köprünün de Balıklı Dere üzerine yapılacağını ifade eden Başkan Altepe, “Bu köprü de Değirmenönü ve Otosansit'i birbirine bağlayacak. Projesi bitmek üzere ve kısa zamanda ihaleye çıkacağız. Aradaki yolların kamulaştırmasını da gündeme alıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Kaplıkaya'dan Kestel'e kadar uzanan alternatif bir yol olacak. Böylelikle mevcut Ankara yolunun yükleri azalacak, Yıldırım nefes alacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Belediyesi'nden yeni köprü çalışması!
  • 11.05.2017 09:39

Bursa Belediyesi'nden yeni köprü çalışması!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balıklı Dere üzerine yapılacak köprü ile ulaşım sor ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiği rahatlatacak yeni köprü
  • 06.08.2016 12:49

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiği rahatlatacak yeni köprü

Bursa–Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Beledi ...

Bursa'da 2 bin yıllık köprü bulundu
  • 10.05.2016 17:15

Bursa'da 2 bin yıllık köprü bulundu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinin Karsak Mahallesi'nde 2 bin yıllık köprü ortaya çık ...