maritbet girişmaritbet
Bursa Belediyesi, ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurdu

Bursa Belediyesi, ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Parkı’na Bursalılar için ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Parkı'na Bursalılar için ücretsiz sağlıklıyaşam ve spor merkezi kurarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı. 7'den 70'e herkese hizmet verecek merkezin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sporu tabana yayarak her açıdan sağlıklı bir kenti oluşturmak istediklerini söyledi.

Hüdavendigar Parkı'nın güney bölümü, sağlıklı yaşam ve spor merkezi için ayrıldı. Onlarca dönümlük alana, sağlıklı yaşam ve spor merkezi için idare binası kuruldu. İlk etapta 2 uzman eğitmen ile halka ücretsiz hizmet verecek olan merkezin kapsama alanı, 7'den 70'e spor için egzersiz, jimnastik ve spor aletleriyle donatıldı.

Başta Hüdavendigar Parkı'nın çevresi olmak üzere tüm Bursa'ya hizmet verecek yaşam merkezinin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de ilk kez bir belediyenin halkına sağlıklı yaşam imkanlarını sunmak ve herkesi spora yönlendirmek için böyle bir yatırıma yöneldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'nin üyelik sistemiyle çalışacağını ve merkeze üye olan herkesin ‘uzman eğitmenler sorumluluğunda' sağlıklı yaşam faaliyetlerine katılacağını belirten Başkan Altepe, “Merkezimiz günün belirli saatlerinde herkese açık olarak faaliyet gösterecek. Spora meyilli insanlarımıza destek olmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam için insanları spora yönlendirmek istiyoruz. Bursalılar buraya gelip, kendi aktivitelerini uzman eğitmenler nezdinde kendileri görebilecekler” dedi.

Başkan Altepe, ilki Hüdavendigar Parkı'nda hayata geçirilen yaşam merkezinin ‘çok yakın bir zamanda' Botanik Park, Kültürpark ve Hürriyet Tesisleri'nde de hizmete başlayacağını ifade etti. Başkan Altepe, “Bursa sağlığına koşacak ve koşuyor. Halkımızı sağlıklı yaşam için spora, yürüyüşe ve koşuya davet ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyespor'a bağlı olarak faaliyet gösterecek merkezin koordinatörü Varol Çakır ise, üyelik sistemiyle çalışacaklarını ve herkesle birebir iletişim kurarak maksimum faydayı sağlayacaklarını söyledi. Faaliyetlere katılmak isteyenlerin merkeze gelerek form dolduracağını ve başvuru sahiplerinin vücut ile fiziksel uygunluk ölçümlerinin yapılacağını kaydeden Çakır, çıkan sonuçlara ve ilgi alanlarına göre bireylerin spor branşlarına yönlendirileceğini ifade etti.  

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Büyükşehir bürokratları ve Büyükşehir Belediyespor yetkilileriyle tesisi hizmete açtı. Başkan Altepe, açılışın ardından vatandaşlarla birlikte jimnastik hareketleri yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...