maritbet girişmaritbet
Bursa Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenilenerek hizmete açıldı!

Bursa Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenilenerek hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından soyunma odaları ve müştemilatı baştan sona yenilenerek modernize edilen Bağlarbaşı Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı. Amatör spor kulüplerinin hepsine gerekli desteği vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, genç sporculara seslenerek, “Tesis desteği Büyükşehir’den, başarı sizden” dedi

Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması için gençleri spora yönlendirmek amacıyla bu dönem projelendirilen yüze yakın spor tesisi arasında tamamlananları bir bir sporun hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Bağlarbaşı Spor Tesislerini de genç sporcuların hizmetine sundu. Kulüp tarafından kullanılmasına rağmen ihtiyacı karşılamayan yaklaşık 300 metrekare alanlı soyunma odaları müştemilat baştan sona modernize edilirken, genç sporcular daha sağlıklı ortamda spor yapma imkanına kavuştu. Bağlarbaşı Spor Kulübü'nün sezon açılışı ile birlikte yapılan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, kulüp yöneticileri, sporcular ve mahalle halkı katıldı.

Tesis bizden başarı sizden
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, amatör spor kulüplerinin mahallelerde gençlerin spora yönlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Tamamen gönüllülük esası ile gençlere spor imkanı sunan amatör kulüpleri desteklemek için bugüne kadar ellerinden gelini yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Hemen hemen her semte kazandırdığımız sahalarla, artık amatör sporcularımız da deplasman ve iç saha heyecanını yaşamaya başladı. Artık gençlerimiz kendi mahallelerinde, taraftar desteğini de alarak müsabakalara çıkıyor. Biz sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Tesis bizden, saha bizden, başarı sizden” dedi.
 
10 yılda büyük değişim
Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da son 10-15 yılda spor alanında da büyük değişim yaşandığını söyledi. Şuan amatör kulüplerde forma giyen sporcuların çok şanslı olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Çok değil daha 15 yıl öncesine kadar Bursa'da suni ve doğal çim saha olarak belki Velodrom sahaları ile Atatürk Stadını görebilirdik. Profesyonel futbolcular bile yağışlı havalarda çamur içinde maçlarını yaparlardı. Bugün ise merkezi yönetim ve yerel yönetimler bu işi birbirine bırakmadan elini taşın altına koydu ve bu muhteşem tesisler bir bir hizmete sunuldu. Düne kadar kaldırım taşı döşeyen, çöp toplayan, kanalizasyon yapan belediyeler artık yaşamın her alanına dokunur oldu” diye konuştu.
 
Tesisleşmede belediyelerin payı büyük
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe sınırları içindeki amatör kulüplere gerek malzeme gerekse tesisleşme konusunda gerekli desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye genelinde bakıldığında Osmangazi'nin sporda tesisleşme açısından birçok ili geride bıraktığını ifade eden Dündar, “Bu tesisleşmede belediyelerimizin payı büyük. Biz bundan sonra da sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ancak biz bu çalışmaları yaparken, sporcularımızdan ve kulüplerimizden beklentilerimiz var. Bursa'nın adını il dışında ve yurt dışında duyurmalarını istiyoruz. Bursalı sporcularımızın olimpiyatlara gitmesini istiyoruz. Kulüp yöneticilerimiz artık bu hedeflere yönelmeli” dedi.
 
Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise, bu tesislerin çok kötü durumda olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla modern ve sağlıklı hale geldiğini kaydetti. Vardar, “Bu tesisi spor camiasına hediye ettikleri için Büyükşehir Belediyemize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Bağlarbaşı Spor Kulübü Başkanı Yahya Demir de 250 lisanslı sporcu ile hizmet verdiklerini belirterek, desteklerini kendilerinden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Kulüp yönetimi tarafından Başkan Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a kulüp forması hediye edildi. Tesislerin açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra sezon açılışı nedeniyle sahaya girerek, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenilenerek hizmete açıldı!
  • 22.09.2012 10:16

Bursa Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenilenerek hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından soyunma odaları ve müştemilatı baştan son ...