maritbet girişmaritbet
Burdur'da toplu açılış töreni gerçekleştirildi

Burdur'da toplu açılış töreni gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, 208 trilyon liraya mal olan 33 eserin Türkiye'ye ve Burdur'a kazandırılmasının mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, yapımda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Burdur Belediyesini ziyaret ettiğini, şehrin sorunları ve yatırımlarla ilgili bilgi aldığını dile getiren Erdoğan, gündeme gelen altyapı sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bucaklı vatandaşların “Salep hazır, Bucak hazır” şeklindeki tezahüratları üzerine, Bucak'a sözü olduğunu, daha sonra geleceğini belirterek, “Hadi gari Bucak'a gidelim diyorsunuz ama işte biraz sabır” diye konuştu.

Burdur'un son 13 yıllık dönemde 5,5 milyar liralık yatırım aldığını ve hizmetin ne olduğunu iyi bildiğini dile getiren Erdoğan, 2006'da Burdur'da açılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin seçkin eğitim kurumlarından biri olma yolunda ilerlediğini bildirdi.

2 BİN 400'E YAKIN TOPLU KONUT İNŞA EDİLDİ 

Kent merkezinde 200 yataklı bir hastanenin hizmete girdiğini, 300 yataklı yeni bir hastanenin çalışmalarına da başlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölhisar ve Bucak'ta hastane inşaatlarının sürdüğünü kaydetti.

Burdur'da 2 bin 400'e yakın toplu konut inşa edildiğini, talep üzerine TOKİ ile tekrar görüşeceğini ifade eden Erdoğan, ulaştırma alanında da yatırımların 850 trilyon lirayı bulduğunu bildirdi.

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Ankara-Afyonkarahisar-Antalya Otoyolu'nun 78 kilometresinin Burdur'dan geçtiğini belirten Erdoğan, Burdur-Fethiye güzergahının 4 kilometrelik Karabel Tüneli sayesinde kısalacağını bildirdi. Erdoğan, “Hızlı tren projelerinde de biz Burdur'u unutmadık. Antalya-Eskişehir hızlı tren hattı Burdur'u da içine alıyor. Tüm bu projeler tamamlandığında Burdur, hem karayolu hem demiryolu üzerinden Antalya'dan, İzmir'e, Eskişehir'e, Ankara'ya, İstanbul'a kadar tüm Türkiye'ye bağlanmış olacak” ifadesini kullandı.

Erdoğan, baraj, gölet, dere ıslahı gibi alanlarda Burdur'a 13 yılda 840 trilyon lirayı aşkın yatırım yapıldığını hatırlatarak, “Laf değil, iş, iş, bizim karakterimizde bu var. Tarımda ise aynı dönemde Burdur'a verilen tarım desteği ne biliyor musunuz? 774 trilyon. Bundan sonra da Burdur'da devam eden ve yeni başlayacak olan tüm projelerin, tüm yatırımların, tüm hizmetlerin inşallah takipçisi olacağım. Çünkü Burdur her şeyin güzeline layıktır” diye konuştu.

Burdur'un cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy verdiğini anımsatan Erdoğan, “Karşıda da 14 siyasi parti vardı biliyorsunuz. Hepsi bir araya geldi ama bu kardeşinize yüzde 54 oy vermek suretiyle iş başına getirdiniz. İzlere layık olmanın gayreti içerisindeyiz. Koşacağız, koşturacağız, dört bir yanını ülkemizin aynı şekilde dört bir yanını dünyanın dolaşacağız. Diyorlar ki ‘Muhtarları niye çağırıyor Cumhurbaşkanı külliyeye? Muhtarlar kim, muhtar cumhur, cumhur. Muhtarsız cumhur olur mu” dedi.

 

Yorum Yaz