maritbet girişmaritbet
Bunları yapanlar daha çok ısınacak!

Bunları yapanlar daha çok ısınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kış aylarının gelmesiyle birlikte mekanlarda daha fazla ısının kalması için önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre bu kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha soğuk geçecek. Enerji Bakanlığı'nın doğalgazda yapmış olduğu yüzde 10'luk indirim yüzleri güldürse de, ısınma giderlerini daha da aşağılara çekmek mümkün. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, enerji verimliliği ve tasarrufuna dikkat çekerek, vatandaşı evde alabileceği basit tedbirlerle ilgili bilgilendirdi.

Atmosfer olayı El Nino'dan dolayı yaz mevsimi boyunca aşırı sıcaklarla boğuşan Türkiye'nin kapısında şimdi de La Nina var. Bu yıl kış mevsiminin La Nina'dan dolayı çok sert ve aşırı yağışlı geçmesi tahmin edilirken, mevsim normallerinin üzerinde soğukların yaşanmasının ise ısınma giderlerini ciddi şekilde artırması bekleniyor. Enerji Bakanlığı'nın doğalgazda yüzde 10 indirim yapmasıyla moral bulan vatandaşın evde alacağı basit tedbirlerle enerji giderlerinde önemli tasarruflar sağlaması mümkün. Enerji Verimliliği Kanunu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşları evlerinde alacakları basit yöntemlerle nasıl tasarruf yapabilecekleri konusunda da bilgilendirdi. Enerji Verimliliği Kanunu gereğince, tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alınmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Bakan Özhaseki; “Bu belge ile bir binanın tüm enerji tüketimi ve CO2 emisyonu görülebilecek.” dedi.

“Enerji Tüketiminin Yüzde 40'ı Binalardan Kaynaklanıyor”

Enerji tüketiminde binaların yüzde 40 paya sahip olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, yeni binaların enerji verimli olarak inşa edilmesi ve mevcut binalarda da enerji verimli önlemlerin alınması ile ithal edilen enerjide yüzde 10 dolayında bir tasarrufun sağlanabileceğini ifade etti.

Enerji kullanımında tasarruf sağlamak için evlerde alınabilecek basit tedbirler ile ilgili bilgiler de veren Bakan Özhaseki, pencere ve kapılarda, bina dış cephesinde ve çatısında yalıtım yapılması gerektiğini ifade etti. Odalarda sıcaklığın artması nedeniyle cam açmak yerine radyatör musluğunun kısılması gerektiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, gereğinden fazla yapılacak 1 derecelik soğutmanın, işletim maliyetini yüzde 8 ile yüzde 10 arasında artıracağını söyledi. Sürekli havalandırmadan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, 5-10 dakika gibi kısa süreli havalandırmaların yapılacak olan tasarrufa ciddi katkı sağlayacağını belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Betonarme binalar enerji tüketiminde rekor kırıyor!
  • 28.11.2020 17:36

Betonarme binalar enerji tüketiminde rekor kırıyor!

Uzmanlar açıklamasına göre betonarme binalar, kerpiç evlere göre daha çok enerji ...

Bunları yapanlar daha çok ısınacak!
  • 02.11.2016 13:24

Bunları yapanlar daha çok ısınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktal ...

ÇBS İzoguard ısı yalıtım sistemleri ısı israfına engel oluyor
  • 03.12.2013 09:55

ÇBS İzoguard ısı yalıtım sistemleri ısı israfına engel oluyor

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuyan havalar kadar doğalgaz faturaları da k ...

Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile binaların dayanıklılığını arttırmak mümkün!
  • 03.08.2013 08:12

Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile binaların dayanıklılığını arttırmak mümkün!

Binaların depreme ve aşınmalara karşı dayanıklı olması, göçme riskinin azaltılma ...

Yalıtımla enerji tasarrufu gerçekleşecek!
  • 22.04.2012 08:00

Yalıtımla enerji tasarrufu gerçekleşecek!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Hüseyin Bilmaç, binalarda yalıtım yaparak ...

Dönüşüm, enerji açığının kapanmasına yardımcı
  • 14.02.2012 14:52

Dönüşüm, enerji açığının kapanmasına yardımcı

Entegre Harç ve Pazarlama Direktörü Ergün Sevim, “20 yıl sonra enerji ihtiyacı d ...